Дитині, яка наштрикнулася оком на металеві ґрати вікна у Рівному, збирають гроші на лікування

А винних у тому, що ґрати були відігнуті, не знайшли

Про цю історію ми розповідали у публікації У Рівному дитина наштрикнулася оком на металеві ґрати вікна. На сьогодні заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк пообіцяв Радіо Трек з'ясувати, хто відповідає за будинок, де це все сталося. Тож розповів таке:

Наш працівник їздив туди. Цей будинок належить ОСББ «Бастилія». Там, справді, в будинку були відігнуті ґрати і дитина наштовхнулася. Десь бігла зі сходів чи як там це сталося.

 

Голова ОСББ там - Мазяр Олексій. Тому всі питання - до нього, чому так було.  

Зв'язатися з головою ОСББ "Бастилія" поки не вдалося. Його телефон не відповідає. Згодом нам повідомили, що нині він - за кордоном. 

А у Фейсбуку поширили таку інформацію:

Вова Ткачук Олексію (травмованому хлопчику - Ред.) зробили операцію. Травма важка - задіто кістку і м'які частини. Яблучко залишилось неушкодженим, але що за ним робиться - потрібно робити МРТ. Також потрібні кошти на лікування, призначили сильний антибіотик, щоб не було зараження. Прохання допомогти. Олексій приїхав до бабусі з дідусем на канікули. Мами на даний час в Україні немає.

 


Всіх небайдужих до чужого горя людей просимо відгукнутися і допомогти фінансово на лікування і реабілітацію дитини ... призначають ліки, які важко знайти в нашому місті. Може, в кого є знайомі, що займаються закупівлею ліків в аптечні мережі ... Даю картковий рахунок дідуся ... 4149 4978 6324 0745 Савчук Микола Сергійович.

Заступник головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Любов Філик підтвердила, що травмований хлопчик приїхав на канікули до бабусі і дідуся. І вони перебувають з дитиною в лікарні. Також до хлопчика приїжджав його батько. Батьки дитини - розлучені. Щодо збору коштів вона каже таке:

Це - необґрунтований збір коштів, необґрунтоване звернення. Адже 80-90% витрат на лікування покриває наша лікарня. Тобто ніяких надмірних фінансів не треба. І немає потреби у якихось дорогих ліках.  

Згодом на зв'язок вийшов ініціатор повідомлення про збір коштів Володимир Ткачук. Він пояснив:

Я - мешканець БОС 233 на вулиці Соборній, сусід бабусі і дідуся хлопчика, член правління ОСББ "Бастилія". Я якраз був присутній відразу після ситуації, коли все сталося, коли надавали першу допомогу дитині.

 

Щодо ліків. Вчора ще один член правління нашого ОСББ ходив у лікарню до хлопчика, дізнавався, як стан його. І я інформацію від нього в іншій групі у Фейсбуку скопіював і поширив від себе. Він пояснив, що медики кажуть, що кошти можуть бути потрібні на ліки, якщо виникнуть ускладнення через потрапляння в око інфекції, і якщо буде потрібна друга операція.

 

У нас всі в будинку мамочки нині ходять по під'їздах і збирають кошти, щоб допомогти бабусі і дідусю на лікування внука. Тобто це - особиста ініціатива наших мамочок, мешканців будинку. Знаєте, коли щось стається далеко в Україні, то реакція: мене це не стосується. А коли багато хто бачив цю ситуацію, то не можуть стояти осторонь.

В ОСББ припускають, що ґрати були відгнуті тому, що хтось намагався проникнути у приміщення, яке не використовується. Пояснюють, що не мають права їх зрізати, бо це - чужа власність. Адже приміщення це - не їхнє. А має приватного власника.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень