«Говориться про виживання»: на рівненському ринку підіймають вартість оренди

За кіоски

Речовий ринок. Архівне фото.

На речовому ринку у Рівному підвищують вартість оренди кіосків. Це Радіо Трек підтвердила адміністрація ринку.

Кажуть, платити за місце у середньому на чверть більше доведеться вже з лютого.

Директор «речового» пояснив, що два роки плата не зростала, однак підвищення мінімалки та карантинні обмеження змушують збільшувати оренду, говорить Володимир Рабінюк:

Зросте від 20 до 30%. В середньому 25%. Адже 2 роки не підвищували. Ціна оренди на ринку була незмінна, наперекір тому, що скільки разів уже підіймалася мінімальна зарплата, вартість водопостачання та водовідведення, електроенергії.

 

І вже ми почали «задихатися». Вже не говориться про прибутки фірми, а говориться про виживання.

 

І ми ці підвищення брали на себе, плюс локдауни завдали збитків. Уже почалися борги. Ми закидали листами міську владу, чому вона не йде нам на зустріч.

 

Дійсно – люди не працювали весною два місяці.  Але ти будь здоровий – плати податки. Локдаун, ринок не працює, але ти плати. Так само і виходить два тижні знову нового локдауну.

 

Якби міська влада знизила вартість оренди, я міг би не підіймати плату, але ні – ти плати.

 

Два роки я не підіймав оренду, але тепер уже фізично не можу. У мене починають виростати борги за водовідведення, за електроенергію, ну, куди це годиться?

Зазначимо, що на час локдауну робота «речового» була заборонена. На знак компенсації керівництво ринку вартість оренди за січень знизило на 700 гривень, кажуть торговці.

Розповідають, що до підвищення платили, до прикладу, за 11 квадратів 3200 грн + вартість електроенергії.

Продавці кажуть, що торгівля після локдауну йде погано. Частина з них покинула торгівлю, тож низка кіосків на ринку зачинені, або здаються в оренду. Самі ряди теж доволі пусті. Найбільше покупців з боку вулиці Замкової.

Самотніше стає ближче до лінії будівництва.

Нагадаємо, що на місці ринку планується будівництво п'яти багатоповерхових будинків. «Речовий» орендує у міста 5000 кв.м. Одним із цих п'яти будинків буде торговий центр на 10 тисяч кв.м, що відповідно удвічі більше, ніж нинішня територія ринку.

Керівництво «речового» переконує, що торговців переселятимуть від лінії будівництва, а потім вони зможуть далі займатися своїм бізнесом уже в збудованому торговому центрі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень