«Велике переселення торговців»: як зустрічають демонтаж на Речовому ринку (+ФОТО)

А думки розділилися

За демонтажем на другий день спостерігають манекени.

Речовий ринок на Замковій починають розбирати. З учорашнього дня робітники демонтують пусті кіоски. Це перший етап робіт. Під будмайданчик готують лише частину ринку, з боку стадіону «Авангард».

Працівник ринку з болгаркою та подовжувачем у руках. Тут у п'ятницю доволі мало людей. Продавці кажуть, що це пов'язано з ремонтними роботами та фейковою інформацію, що ринок зачиняється.

Чоловіки з інструментами виламують двері, виносять мотлох, поволі розбирають конструкції. На місці бачимо директора ринку Володимира Рабінюка.

Каже, що роботи триватимуть близько трьох тижнів. Демонтують зону, де найбільше пустих кіосків. Потім її відгородять від ринку парканом, де почнуться будівельні роботи.

З пустих кіосків виносять мотлох. Готують до демонтажу.

У цей час торговці стоять і дивляться, як працюють демонтери. Йдучи рядами зауважуємо, що більшість підприємців обговорюють дії керівництва між собою.

Розпитуємо про демонтаж у них. Говорити публічно не хочуть. Частина продавців незадоволена. Кажуть, що попередили про роботи лише у середу. Через прохання анонімності, не називаємо імена.

Попередили за два дні до того, як почали все зносити. Торговцям тюлями казали, що до Пасхи стоятимуть, але, як бачте, роблять вже. У них перед Пасхою якраз торг починається. Спитайте, як їм за день все перенести.

***

Торгу зараз взагалі немає. Ось всі хто ходять в цьому районі ринку – це продавці. Он бачите, як виламують двері. Чиїсь. Нікого не цікавить. Відкрили і все. Це робочі з ринку.

Тут торгують різними товарами. Торгових точок небагато у цій частині ринку, тому починають з неї.

Просили хоча б до Пасхи постояти. А вже розбирають. За два дні заскочили, нікого не питаючи. Проплату взяли за місяць. Я вже тиждень стою. Тут крушать, кришать, ріжуть і люди сюди не ходять. Люди просили ще на місяць, до Пасхи хоч поторгувати. Коротше про людей ніхто не подумав.

Ніхто нічого не питав. В один день все почали розбирати. Ми збиралися, просили ще хоча б місяць зібратися. В понеділок вже маємо виселитися. А як за один день можна виселитися.

В ході діалогу продавці розповідають, що напередодні ходили до керівництва ринку скаржитися, однак безрезультатно.

Торговці тюлями кажуть, що їм теж повідомили про демонтаж кіосків напередодні. За вихідні перенести свій товар на інші торгові точки складно, скаржаться власники бізнесу. Однак місця для торгу вже познаходили. У різних точках ринку - хто в центральній частині, хто ближче до Замкової.

Переселяють не лише тих продавців, що мали свої торгові точки у зоні демонтажу. Ряд поруч із майбутнім парканом також має переселитися в інше місце, оскільки, як пояснює директор ринку, хорошого торгу біля будівництва не буде.

У зоні демонтажу є два ряди з тюлями. Продавці бідкаються, що часу на перенесення торгових точок дуже мало.

Частина продавців не погоджуються зі своїми колегами у тому, що керівництво не попереджало про демонтаж кіосків.

Хто їх не попередив? Говорили ще торік, що буде будівництво. Місце дали, беріть – переходьте. У людей був час підготуватися. Звісно з цими роботами торги трохи падають, але хто ходив на ринок, той буде ходити.

***

Так, нас попереджали. Перенесемо свої місця. Все нормально.

***

Люди перестали йти, коли інформацію поширили, що ринок закривається. Нічого він не закривається. Він переноситься. Місця нам дали, будемо торгувати як торгували. Більше проблем зробили ті, хто поширював цю неправду.

Далі персонал ринку демонтують двері, а далі - кіоск.

Зауважимо, що ринок і справді мають прибрати. Однак на це піде кілька років. Директор ринку Володимир Рабінюк пояснює, тягнути час з демонтажем не могли.

Ми казали, що за можливості почекаємо до Пасхи. Однак забудовнику, що ми можемо сказати, якщо в нього саме зараз є можливість почати будівництво. Виходимо із ситуації, як є. Ми ж їм не кажемо: Ось ворота, ідіть.... Ми даємо їм робочі місця. Переміститися на ринку є куди. Ми деяким дали ще кращі робочі місця – засклені - у кого кіоски були з металевого каркаса.

Директор ПРАТ "Речовий ринок" Володимир Рабінюк у залі засідань виконкому.

Керівництво говорить, що про демонтаж попереджали ще торік. У середу торговців вже довелося ставити перед фактом, говорить Володимир Рабінюк:

Ми їм кажемо, що все, вже починаємо розбирати. Техніка заходить. Я їм ще влітку казав, що навесні будемо починати роботу. Всім знайдемо робочі місця. Доки кілька років триватимуть роботи ми їх переміщатимемо, доки вони не переселяться на нові робочі місця. Все буде нормально.

Нагадаємо, що на місці ринку планується будівництво 5-ти будинків. Ринок орендує у міста 5 тисяч квадратних метрів. Одним із 5-ти будинків буде торговий центр на 10 тисяч м кв. що відповідно удвічі більше, ніж нинішня територія ринку.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень