Готуємо швидкі пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою (РЕЦЕПТ)
Покласти всередину можна будь-що – від варення до картоплі, капусти чи фаршу
Приготувати такі пиріжки зможе будь-яка господиня - навіть та, яка не звикла «гратися» з тістом. Пиріжки за цим рецептом готуються дуже швидко і без зайвої мороки, та ще й виходять ніжними і надзвичайно смачними! Начинку можна додавати будь-яку – на ваш смак.
Інгредієнти:
- борошно — 4 склянки
- кефір — 1 стакан
- яйця — 2 шт.
- олія — 2 ст.л.
- цукор — 2 ст.л.
- сода — 1 ч.л.
- сіль — 0,5 ч.л.
- начинка — на свій смак
Кефір має бути кімнатної температури - не холодним! Бажано усі компоненти перед приготуванням заздалегідь дістати з холодильника.
Приготування:
У миску насипаємо половину вже просіяного борошна, вливаємо кефір і додаємо соду. Розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
У яйця додаємо цукор, сіль, олію й ретельно збиваємо, аж доки цукор не розчиниться повністю.
З'єднуємо яєчну суміш і тісто, додаємо борошно й замішуємо тісто. Тут важливо не перестаратися - воно має вийти м'яким і пластичним, але водночас і не прилипати до рук.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо відпочити 15 хв.
Приступаємо до формування пиріжків. Робочу поверхню присипаємо борошном, потім ділимо тісто на невеликі шматочки і пальцями формуємо тоненькі коржики. Викладаємо начинку і защіплюємо краї.
На сковороду наливаємо олію, розігріваємо. Пиріжки кладемо швом вниз, враховуючи, що вони збільшаться в об’ємі. Обсмажуємо до рум'яної скоринки з обох боків.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ