У Рівному погіршується епідситуація з захворюваності на сальмонельоз та гострі кишкові інфекції

На сальмонельоз захворіли майже в 6 разів більше людей, ніж у цей період торік

У весняно-літній період серед мешканців Рівного ускладнюється епідситуація з захворюваності на сальмонельоз та гострі кишкові інфекції (ГКІ).

Найбільш розповсюдженими факторами поширення сальмонельозу є курячі яйця – 59,0% випадків, м'ясні вироби – 28,2%,  а також молочні продукти та морепродукти.     

Про це повідомляє міське управління епідвідділу Рівненського обласного лабораторного центру.

Висока температура повітря сприяє розмноженню хвороботворних бактерій, зазначають медики. Небезпечним є як велика кількість мікробів, так і їхні токсини, що потрапили до організму з їжею, і викликають нудоту, блювоту, діарею (пронос) і т.д.

«В І кварталі 2016 року в м.Рівне зареєстровано 39 випадків сальмонельозу (проти 7 в І кварталі 2015 року), зростання на 32 випадки. Показник вищий від середьообласних у 2,5 рази.

 

Із 39 випадків сальмонельозу, 9 – зареєстровані серед дітей – 23,1%.

 

Відмічають зростання захворюваності у всіх вікових групах. Найбільш висока захворюваність сальмонельозом серед дорослих – 60,0 % ( 23 випадки); серед дітей від 1 до 4 років –15,4% ( 6 випадків)», – йдеться в повідомленні.

А от найбільш розповсюдженими факторами передачі збудників кишкових інфекцій є ковбасні вироби та м'ясні продукти (майже 20% випадків), а також салати, кондитерські вироби, овочі, фрукти, молоко і кисломолочні продукти та риба.

Зауважимо, що третина людей захворіли на ГКІ через недотримання  правил особистої гігієни.

«Із 206 випадків ГКІ – 135 випадків зареєстровані серед дітей – 65,5%.   Найбільш високою є захворюваність серед дітей віком від 1 до 4 років – 43,2% (89 випадків), до 1 року – 10,7% (22 випадки) та дорослих – 34,5% (71 випадок)», – інформують у міському управлінні епідвідділу.

Показник хворих на ГКІ – вищий від середньообласного удвічі. До слова, лише в половині випадків вдалося встановити збудника. Найбільше ГКІ викликані ротавірусом (77,5%), а також клепсієлою, протеєм, ентеробактером, ентерококом та ін. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень