Голуб-спортсмен збився з маршруту і шукав прихистку на Рівненщині (ФОТО)

Птаха виходила костопільчанка

Голуб-спортсмен не зміг подолати маршрут у 840 км через грози. Вибився з сил і шукав прихистку у добрих людей

Дивовижну історію про голуба під номером 18 розповіла костопільчанка Інна Ярмольчук.

Дівчина пише, що тиждень тому до них на подвір’я прибився знесилений птах.

 

Виявилося, що це голуб-спортсмен, який збився з 840-кілометрового маршруту через погіршення погоди.

Вісімнадцятий. Фото з фб-сторінки Інни Ярмольчук

Далі – історія з перших вуст (текст подаємо без змін):

Ось таке чудо тиждень тому прибилося до нас на подвір’я! Знесилений птах вже просто ходив по землі, підійшовши ближче побачили, що на обох лапках у нього браслети: один білий, а інший – жовтий. На браслетах виднілися якісь написи.

Голуб відразу підійшов близько, коли побачив у долонях пшеницю, почав їсти і без пручань легко пішов у руки. На білому браслеті був набитий номер мобільного телефону та ім’я Іван, на жовтому - ряд цифр. Зателефонували за номером, розповіли про знайду. Іван відразу попросив подивитися останні дві цифри на жовтому браслеті. Це була цифра 18. З іншого боку телефону чоловік вигукнув: «О, вісімнадцятий, знайшовся! Так ти в нас у Рівненській області».

Виявляється це голуб-спортсмен, член одного спортивного клубу голубівництва. Стартував цей красень у Кременчуці, а фінішувати має в Червонограді (відстань приблизно 840 км). Більшість його колег-спортсменів уже фінішували, а вісімнадцятий через грози збився з маршруту, знесилений і голодний вирішив просити допомоги. Багато голубів взагалі не повертаюся, гинуть в дорозі та стають жертвами хижих птахів.

Знайда виявився спортсменом. Фото з фб-сторінки Інни Ярмольчук

Іван розповідає, що птах довго оглядає подвір’я, вивчає тих хто там живе (особливо котів), а тоді наважується просити прихистку і піде до рук лише до того, кому повністю довіряє. Нас попросили закрити його в клітку і 5 днів годувати й добре відпоїти водичкою. Протягом цих днів сюсюкання і пещення птах став таким рідним, що не хотілося його відпускати. Але розуміючи, що у нього є господар і домівка, довелося його відпустити.

Він ще довго літав над будинком, близько години сидів на даху чистив пір’ячко, а потім зник. Про всяк випадок я залишила відкритою клітку, де він пробув усі ці дні з думкою, що можливо повернеться.

Так і сталося! Через пів дня, я побачила знайому фігуру, яка кружляла над будинком. Це миле створіння повернулося і всілося на дах клітки, в якій прожив 5 днів. Потім, як господар розходжував по подвір’ю, заглядав у кожні відкриті двері, а на ніч ми знову його закрили у клітку. Відразу відзвонилися Івану і той нам розповів, що птах, пролетівши деяку відстань зрозумів, що у нього мало сил, щоб подолати решту дороги, і тому вирішив повернутися туди, де його гарно приймали, відновитися остаточно, а тоді вирушити в далеку мандрівку.

Через два дні ми знову його випустили і побажали щасливої дороги. «Він сумує за своїм будиночком і поїлкою, як би добре йому у Вас не було», - говорить Іван.

Тепер чекаємо дзвінка і надіємось, що пан Іван скаже: «Я вас вітаю, вісімнадцятий прилетів до фінішу»!

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень