Голосувати за місцеві петиції тепер можна через «Дію». Однак не всім

Пілотний проєкт стартував лише у 8 містах України

Створювати, переглядати та підтримувати електронні петиції українці тепер можуть у мобільному застосунку «Дія» та на порталі ВзаємоДія.

Мешканці громад отримали інструмент електронної демократії, який дозволить кожному впливати на процеси своєї громади. Нову функцію команда Мінцифри презентувала на Diia Summit 2.0.

На фото Михайло Федоров
На фото Михайло Федоров

Команда Мінцифри на шляху до побудови цифрової держави створила інструмент, наступний крок — за громадянами.

 

Лише спільними зусиллями ми зможемо збудувати нову, успішну, комфортну та справедливу Україну.

 

Тепер кожен може створювати й підтримувати електронні петиції на порталі Дія, — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час Diia Summit 2.0.

Раніше місцеві електронні петиції розміщували лише на окремих сайтах міських рад чи області. Тепер вони доступні чи не у кожному смартфоні.

Пілотний проєкт із петицій стартував у 8 містах України. Це Полтава, Івано-Франківськ, Луцьк, Суми, Ужгород, Хмельницький, Дніпро та Херсон. Однак до кінця року в країні планують  і в інших громадах.

Технології створюють систему, де всі люди рівні. Не так важливо, де ви живете, — у мегаполісі чи маленькому селі. Ви зможете впливати на процеси довкола себе. Електронні петиції — початок впровадження електронної демократії в Україні, — зауважив Мстислав Банік під час Diia Summit 2.0.

На фото  Мстислав Банік
На фото Мстислав Банік

Для того, аби підтримати петицію по-новому, потрібно авторизуватися через портал чи застосунок. ІПН допомагає визначити місце реєстрації та належність до конкретної громади. Якщо ця громада вже є в «Дії», людина зможе переглядати наявні, подавати та підтримувати петиції, які стосуються саме його громади.

Крім цього, користувачі зможуть ділитися петиціями за допомогою посилання чи видрукованого QR-коду. Підтримати петицію можна буде лише один раз. Це забезпечить прозоре голосування.

Загалом у додатку «Дія» та на порталі з’явилося понад 10 нових послуг та функцій.

До слова, проєкт місцевих петицій у «Дії» реалізують за підтримки швейцарсько-української Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Джерело: Урядовий портал

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень