16 нових послуг доступні в оновленому додатку «Дія 2.0» (ВІДЕО)

Його презентували у Міністерстві цифрової трансформації

ФОТО Укрінформ

Міністерство цифрової трансформації України презентувало оновлений додаток «Дія 2.0». Тепер там доступна цифрова картка платника податків (РНОКПП), Довідка переселенця (ВПО), свідоцтво про народження дитини, а також електронна прописка у паспортах та свідоцтві.

Представив новий додаток міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який розповів про переваги нових продуктів «Дії».

Початок трансляції презентації - на 18-й хвилині

Продукт «Дія 2.0» пройшов два необхідні пен-тести на виявлення вразливості та отримав атестат відповідності КСЗІ (Комплексної системи захисту інформації), це дозволить використовувати у смартфоні документи: свідоцтво про народження і місце реєстрації, довідку внутрішньопереміщеної особи, податковий номер, а також зареєструвати онлайн ФОП і навіть ТОВ, - розповів Федоров.

Крім того, у додатку з'явилася можливість поділитися копіями цифрових документів, сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху та борги за виконавчими провадженнями.

Зазначається, що для батьків у «Дії» став доступний сервіс єМалятко, яка дозволяє отримати 9 державних послуг за однією заявою. Також відтепер дозволена реєстрація державної прописки через додаток.

У сфері будівництва стали доступними послуги повідомлень про початок підготовчих робіт, про початок будівельних робіт СС1, про початок будівельних робіт на підставі будівельного паспорта, а також декларація про готовність об'єкта до експлуатації.

ФОТО Укрінформ

Для бізнесу стануть доступними оновлені послуги з ФОП, реєстрація товариств з обмеженою відповідальністю на підставі модельного статуту, та перехід таких підприємств на модельний статут.

З квітня 2021 року «Дія» стане платіжним інструментом, оскільки розшириться перелік державних послуг, які можна буде сплатити онлайн. Також за допомогою смартфона можна буде перевірити дійсність документа, здійснити передачу техпаспорта.

З 5 жовтня, за словами Федорова, можна буде відкрити онлайн рахунок і поширювати документи через Monobank.

Міністр також заявив, що з 1 вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати від українців паперові документи, хоча і визнав, що в Україні ще не всюди приймають цифрові документи.

За матеріалами espreso.tv та Апостроф

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень