Формула розрахунку пенсії: нововведення, яке вигідне не всім

Але є й категорія громадян, кому це дозволить зберегти більший розмір виплат

Нововведення в обрахунку пенсії обумовлені дією воєнного стану. Йдеться про закон «Про правовий режим воєнного стану», який передбачає, що період страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану можна не враховувати.

Українцям які виходитимуть на пенсію, дозволять не враховувати розмір зарплати після 24 лютого. Це дозволить отримувати вищі виплати та не враховувати період, коли офіційна зарплата у більшості працюючих різко скоротилася.

Пенсії в Україні рахують за формулою: співвідношення власної зарплати до середньої помножити на стаж у роках, 1% та на середню зарплату в країні за три роки. Таким чином, чим нижча власна зарплата, то меншою буде пенсія.

Нові правила дають змогу розмір зарплати не враховувати при розрахунку пенсії, проте враховувати отриманий стаж.

Втім, нововведення вигідні не всім. Адже, наприклад ті, хто захищають країну у складі ЗСУ, у період воєнного стану отримують підвищені зарплати. Тому їм облік доходу під час воєнного стану дозволить отримувати вищу пенсію у майбутньому.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень