Фонтани у Луцьку працюють тепер на замовлення й за гроші (ФОТО/ЦІНИ)

Роботу фонтана може замовити кожен охочий у будні

Волиняни за гроші можуть замовити роботу фонтана в будні з 10-ої до 22-ої години у Луцьку. Таку послугу запровадило комунальне підприємство «Луцькводоканал». Як розповів його директор Віктор Гуменюк, це — перша платна послуга роботи фонтанів в Україні. Роблять це для того, аби зберегти та удосконалити роботу фонтанів.

Ми вирішили дати можливість кожному громадянину чи бізнесу створити для когось приємне, певне благо, замовивши цю послугу. Як нам місто платить, так само може заплатити будь-яка людина, - сказав Віктор Гуменюк.

Лучани по-різному сприйняли послугу «платний» фонтан.

Ольга, лучанка: «У мене немає слів. Це взагалі вже незрозуміло, що коїться. Я не знаю, що сказати. Це просто в голові не вкладається. Це — ненормально. На запитання, чи будуть її рідні замовляти таку послугу, відповідає «ні».

Світлана, лучанка: «У мене немає до цього якогось особистого відношення щодо платних фонтанів. Я з цією інформацією не ознайомлена».

Лариса Дмитрук, лучанка: «Платний фонтан? Це якась дурниця. Ні, не знаю. Не чула такого, не знаю, але, можливо, і є десь. Але, я вважаю, що це — нерозумно.

Наталія Андрусик, лучанка: «Це правда чи це фейк? Якщо це правда, то це катастрофа. Звісно, що я не буду замовляти цю послугу. Мені здається, що у Луцьку таких людей мало, яким би це стало в пригоді».

У Луцьку працює чотири фонтани, ще один — ремонтується. Водограї перебувають на балансі Луцькводоканалу. За словами керівника підприємства, вартість години роботи фонтану складатиме від 200 до 667 гривень. Ціни на фонтани різняться.



Кожен фонтан у Луцьку має свої особливості, різні витрати електроенергії та води. Директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Микола Осіюк розповів: фонтани у місті працюють у вихідні й святкові дні.

Замовником є Луцька міськрада. Відповідно на це передбачено близько 400 тисяч гривень. Тобто на оплату електроенергії, робочим, які його обслуговують, дрібний поточний ремонт та за використання води.

Юристка Тетяна Євчук каже: КП «Луцькводоканал» відповідно до статуту підприємства має право надавати подібні платні послуги населенню і юридичним особам.

Відповідно, коли ви замовляєте цю послугу, укладаєте таким чином договір з водоканалом, який оплачуєте. Адже станом на сьогодні в їхньому обслуговуванні перебуває 5 фонтанів у Луцьку і, відповідно, замовити цю послугу можна лише відносно цих п'яти фонтанів. Як визначено нашою міською радою, фонтани працюють лише у вихідні та святкові дні. А ця послуга надасть можливість замовити такий подарунок у будній день, - зауважила юристка.
 

У Луцьку фізичні та юридичні особи вже оплатили 150 годин роботи фонтанів у будні з 10-ої до 22-ої години.
[media=191834]
Петро Юровчик спеціально для Радіо ТРЕК

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень