Фонтани Рівного, якими їх більше не побачить ніхто (ФОТО)

Спогади містян про улюблені місця відпочинку

Мізиночка на купальні, або більш поширена серед рівнян назва Дюймовочка. Фонтан у парку, листівка датована кінцем 60-х років 20 століття 

У спільноті Старе місто. Рівне історичне час від часу підписники викладають свої фотозгадки про місто. Незмінно популярною у групі лишається тема фонтанів у Рівному.

Ми вирішили зібрати для вас ці фото в одній публікації і зазначити місця, де саме розташовувалися ті чи інші фонтани.

А ось ще кілька фото «Дюймовочки» у парку з різних ракурсів, але період приблизно однаковий – 70-ті роки минулого століття.

[media=221770][media=221771]

А от в протилежному від «Дюймовочки» боці у парку раніше працював каскад фонтанів. Фото 1968 року.

У парку після реконструкції зберігся улюблений багатьма фонтан Змієборець, його між собою рівняни називають Стоматологом.  

І такий фонтан також працював у парку ім. Шевченка, наразі на цьому місці - клуба. 

На місці нинішнього ТЦ «Злата Плаза» раніше працював магазин «Будинок Одягу», а у сквері поблизу працювали невеличкі фонтани. Фото 1987 року.

До речі, фонтани на цьому місці були й набагато раніше, ніж з'явився сам «Будинок Одягу». Ось така конструкція з лебедями була встановлена поблизу Свято-Воскресенського собору.

[media=221779][media=221780]

Крім того, на вулиці Соборній, але уже через дорогу від Свято-Воскресенського собору був цікавий невеличкий фонтан з жабенятами.

На цьому місці зараз розташована 9-поверхівка. Це перший у Рівному будинок, який обладнали ліфтом.

А буквально за 50 метрів від цього місця, на самому майдані Незалежності, був ще один фонтан. Його фото з сімейних архівів опублікували також у спільноті Старе місто. Рівне історичне. На знімку приблизно 50-ті роки минулого століття.

Навпроти готелю «Мир» фонтан з'явився з нагоди святкування 700-річчя м. Рівне. Він і досі працює щоліта.

Унікальний кадр показав у спільноті Едуард Палецький. Фонтан розташовувався поблизу нинішнього залізничного переїзду у Рівному. Ось що він написав під фото:

Цікаво, що за польської влади у 20-му столітті практично на самому річищі колишнього потужного струмка з'явиться ось цей басейн-фонтан. Ця ділянка тоді була з високим рівнем ґрунтових вод, тому не забудовувалась, а для впорядкування території кращого, ніж штучний басейн, нічого не придумаєш.

Одразу кілька невеличких фонтанів працювали на вулиці Соборній, поблизу будинків 34-38. Наразі там теж на спомин залишилися клумби.

[media=221791][media=221790]

І на завершення - фото з парку Хімік. Тут теж працював фонтан, а поблизу полюбляли відпочивати мешканці мікрорайону Ювілейний.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень