Фаворити серед вступників: названо предмети, які найчастіше обирають для складання на НМТ-2024

Загалом зареєструвалися для проходження тестування вже понад 200 тисяч осіб

За повідомленням Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 1 квітня, бажання проходити тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які буде створено в Україні, виявили 196 522 особи, а за кордоном ー 17 161 особа.

Обираючи предмет додаткового блоку НМТ, вступники віддають перевагу іноземним мовам (95 525 осіб) – саме вони є фаворитами цьогорічної вступної кампанії серед предметів на вибір (нагадаємо, обов’язковими для вступників цьогоріч є українська мова, математика та історія України).

Зі значним відривом від іноземних мов вступники реєструються на складання:

  • біології (40 810 осіб).
  • 37 555 осіб виявили бажання складати четвертим предметом географію,
  • 31 506 осіб ー українську літературу,
  • 5600 осіб ー фізику,
  • 2687 осіб ー хімію.

На сьогодні 199 950 осіб вже отримали повідомлення про успішну реєстрацію й можливість сформувати сертифікат НМТ 2024 року.

За результатами оброблення реєстраційних документів понад п’ять тисяч вступників / вступниць отримали від регіональних центрів оцінювання якості освіти в персональних кабінетів повідомлення про потребу в доопрацюванні наданої ними інформації та/або копій документів.

 Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше ніж 15 квітня.

Нагадаємо: щоб успішно зареєструватися, вступнику / вступниці потрібно до 11 квітня (включно) створити персональний кабінет.

Раніше на цю тему ми писали:

Перелік розширено: спеціальності, що мають особливу підтримку держави при вступі у 2024-му

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень