Електронною поштою та рекомендованим листом: в Україні хочуть по-новому вручати повістки

Законопроєкт можуть ухвалити вже до кінця тижня

Представник президента у Верховній Раді й член Комітету з національної безпеки й оборони Федір Веніславський заявив, що в Україні готують законопроєкт, який повинен поміняти порядок вручення повісток. Про це повідомляє РБК-Україна.

Тепер їх хочуть вручати не тільки особисто і під розписку, а електронною поштою і рекомендованим листом.

Також Веніславський уточнив, що повідомлення про передачу рекомендованого листа швидше за все буде надходити в поштову скриньку, а ось вже сам лист з повісткою людині особисто в руки повинен видавати представник поштового оператора. Ця процедура - так звана публічна повістка.

Що стосується електронної пошти, в Україні фактично вже практично введено в експлуатацію Електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, у якому містяться всі ідентифікаційні дані.

- Ці норми повинні спростити отримання повістки й не дозволяти людям зловживати тим, що вони нібито не отримують повістку і не порушують закон, - роз'яснив нардеп.

Також в законопроєкті автори пропонують дозволяти здійснювати вручення повісток не тільки представникам ТЦК, а й органам місцевого самоврядування, виконавчій владі, оскільки ці органи часто уникають своїх обов'язків щодо мобілізації.

- Дискусії ще тривають. Однак є всі шанси зареєструвати цей документ у фінальному вигляді вже до кінця цього тижня, - резюмував Веніславський. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень