Електроенергія подорожчає у квітні. Яке рішення готує Кабмін

Проте відчують це не всі сім’ї

Вартість електроенергії в Україні може зрости уже вдруге цього року. Попередньо відомо, що новий тариф може запрацювати у квітні. Наразі у кабінеті міністрів розглядають одразу кілька варіантів, пише OBOZREVATEL.

Раніше ми повідомляли, що реальна ціна кВт-год електроенергії (з урахуванням витрат на генерацію і транспортування) становить близько 3 грн. Інакше енергетичну галузь чекає колапс.

Нині ж – після скасування пільгового тарифу на перші 100 кВт-год – українці платять всього лише 1,68 грн. Ще кілька тижнів тому чиновники розглядали можливість збільшити тариф для всіх, хто витрачає понад 300 кВт-год електроенергії на місяць.

Для них кожна наступна кВт-год коштувала б понад 3 грн. Однак зараз від такої ідеї відмовляються. Після розрахунків виявилося, що таке нововведення зачепить більшість українських сімей. Натомість пропонують залишити нинішню ціну на перші 500-1000 кВт-год (остаточне рішення не ухвалили).

Таке рішення пояснюють: ті, хто живе у великих будинках, у кого багато техніки й хто багато витрачає, повинні платити більше. А ті українці, які економлять і живуть у квартирах, нововведення на собі не відчують.

 

Наприклад, якщо щомісяця ви витрачаєте 600 кВт-год електроенергії, за чинним тарифом потрібно заплатити 1008 грн. А за новими правилами (за умови введення підвищеного тарифу після 500 кВт-год) – вже більш ніж 1140 грн.

Раніше ми повідомляли, що українці які використовують електроопалення уже почати отримувати компенсацію через зростання тарифу.  

За матеріалами OBOZREVATEL

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень