Українцям роздадуть по 560 грн у вигляді компенсації за електроенергію: кому саме та що для цього робити ?

Дехто вже отримав кошти

В Україні після скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією українцям роздали грошові компенсації, розмір якої в середньому становив 560 грн.

Про це на форумі "Україна 30" заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна. Виступ транслювався на офіційному YouTube каналі заходу.

Середній розмір компенсації 560 грн, буде виплачуватись до квітня. Але зрештою це підтримка уряду людей, коли скасували тариф. У нас пільговий тариф був і на багатодітні сім'ї. Ми для них ще й розширювали програму субсидій, – сказала політикиня.

До 1 січня 2021-го сім'ї, які опалювали будинки електроенергією, могли платити за три тисячі кВт*год за тарифом 90 копійок за кожен. З 1 січня ціна виросла до 1,68 грн. У підсумку суми в платіжках могли збільшитися на кілька тисяч гривень.

Щоб отримати компенсацію, потрібно, щоб у будинку або квартирі був встановлений тільки електричний котел.

Варто зазначити, що витрати на опалення електроенергією залежать від обсягів споживання. Наприклад, якщо на опалення будинку електричним котлом у середньому витрачати близько 2500 кВт*год електроенергії, до 1 січня доводилося платити 2250 грн, зараз за такий самий обсяг "струму" доведеться віддавати вже 4200 грн. Тобто сума в платіжці збільшиться на 1950 грн.

Джерело: OBOZREVATEL

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень