Електрик розповів, як врятувати техніку від раптових перепадів напруги

Така проблема регулярно виникає під час раптового включення та відключення електрики

Через удари, які росіяни завдають по енергосистемі України, планові та аварійні вимкнення світла вже стали для нас рутинною справою. Люди щиро радіють кожного разу, коли їм відновлюють доступ до електроенергії.

Однак, як виявилося, раптове увімкнення світла може призвести до вкрай негативних наслідків для побутової техніки

 

Річ у тім, що під час відновлення подачі струму нерідко відбувається стрибок напруги. Деякі особливо чутливі пристрої можуть цього не витримати і зламатися. Інші ж будуть псуватися поступово й остаточно вийдуть із ладу, як завжди, у найбільш неочікуваний момент.

Як зазначив професійний електрик Віталій Чех, найбільше ризикують своєю технікою мешканці старих житлових будинків, наприклад, так званих «хрущовок».

У квартирах таких будинків зазвичай немає індивідуальних щитків у кожній квартирі, а в загальних щитках діється страшенний безлад. Контакти там не затягнуті так, як потрібно, а підключення відбувається напряму - в хаотичному порядку.

Майстер каже, що аби убезпечити свою техніку, мешканцям таких будинків варто встановити реле напруги. Зробити це може будь-який електрик, та попередньо будинок потрібно повністю відімкнути від мережі.

 

Ціна питання - від 800 грн, що значно менше, ніж вартість електропристроїв, які таким чином можна врятувати від поломки.

Якщо щиток знаходиться у квартирі, то все ще простіше. Тоді можна встановити своє власне реле, яке буде виконувати роль стабілізатора напруги. Під час різкого збільшення потужності або ж навпаки - її зменшення - реле просто вимикатиме подачу струму.

Зауважимо, що після довготривалої відсутності електроенергії в домівки українців часом подають напругу в діапазоні від 170 В до 260 В замість 220 В. А часом трапляються навіть «смертельні» для багатьох пристроїв стрибки до 300 В.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень