Експерти назвали причини нещасних випадків на Рівненщині

Управління Держпраці у Рівненській області завершило розслідування шести нещасних випадків на виробництві

Спецрозслідування шести нещасних випадків на виробництві завершили наприкінці минулого року фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Інспектори назвали головні причини травматизму, які свідчать про безвідповідальне ставлення до вимог охорони праці. Серед них:

  • незадовільна підготовка працівників і роботодавців з питань охорони праці;
  • відсутність належного контролю за станом безпеки на робочих місцях та виконанням встановлених норм;
  • недостатнє забезпечення працівників засобами індивідуального захисту;
  • повільне впровадження засобів та приладів колективної безпеки на підприємствах, спрацьованість засобів виробництва (в деяких галузях до 80 %).

До категорії організаційних належать і причини, які призвели до нещасних випадків у ТзОВ «Р.В. Метал Сервіс» та ТзОВ - фірма «Агрохімпак».  Зокрема, 11 листопада 2016 року нещасний випадок із тяжким наслідком стався з електрозварником на автоматичних та напівавтоматичних машинах ТзОВ «Р.В. Метал Сервіс»в приміщенні виробничої дільниці під час експлуатації гідравлічного преса для гнуття листового металу. Наслідок - травматична ампутація пальців лівої руки. 

Важку травму правої руки отримала 24 листопада 2016 року укладальник-пакувальник ТзОВ - фірми «Агрохімпак» у приміщенні для виробництва органічних гранульованих добрив у вигляді «палички».

Комісії із спецрозслідування визначили, що в обох випадках основна причина - організаційна: порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощо.

На кожному з підприємств, де працювали комісії із спецрозслідування, розроблені заходи з усунення причин настання нещасного випадку. Винні посадові особи притягнуті до відповідальності. 

Нагадаємо, напередодні у Рівному важко травмувалась дівчина 1997 року народження, яка працювала пекарем у супермаркеті "Сільпо".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень