Експерти НАТО навчатимуть українських рятувальників

У вересні відбудуться міжнародні польові навчання «УКРАЇНА–2015» з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру

Під час них буде імітовано обвал сіркової шахти, спричинений вибухом газоповітряної суміші. Вибух буде генерувати сильні локалізовані сейсмічні хвилі, що спричинить велику кількість жертв і значні пошкодження критичної інфраструктури, у тому числі хімічні розливи та інцидент з радіаційними речовинами.

Спільні навчання заплановані з 21 до 25 вересня 2015 року у Львівській області між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Євроатлантичним координаційним центром реагування на катастрофи.

Із 2000 року це вже 15 польові навчання. Загалом, у них візьмуть участь понад 1100 учасників із 33 країн, з-поміж яких 30 є країнами членами та партнерами НАТО.

Команди з 6 країн-членів та 8 держав-партнерів НАТО візьмуть участь у навчаннях, а також 9 країн надішлють своїх офіцерів для роботи в Штабі навчань.Також очікується близько 60 спостерігачів високого рівня із 21 країни світу.

Навчання «УКРАЇНА–2015» дозволять країнам-членам і державам-партнерам НАТО на практиці відпрацювати механізми реагування на надзвичайні ситуації різного характеру та сприятимуть підвищенню злагодження дій рятувальних команд в умовах надзвичайних ситуацій. 

В ході навчань країни-члени і держави-партнери НАТО практикуватимуть процедури і можливості для того, щоб поліпшити здатність країни реагувати на катастрофу. Навчання також сприятимуть зміцненню державного потенціалу країни для ефективної координації заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень