На Млинівщині внаслідок необережності при спалюванні сухої трави двоє людей отримали опіки

Вчора по-обіді в Службу порятунку Млинівського району надійшло повідомлення, що у селі Пекалів в приватному господарстві горить стіг соломи. На місце події було направлено черговий караул 6-ї державної пожежно-рятувальної частини.


Прибувши на місце події виявилось, що за декілька метрів від господарчої будівлі та приватного житлового будинку горить стіг соломи (складений у тюки), вогонь у будь-яку мить може перекинутися на господарство. Вогнеборці, за допомогою водяного ствола, швидко ліквідували пожежу та не допустили розповсюдження вогню за межі осередку загоряння.
На момент прибуття рятувальників у дворі приватної садиби знаходився автомобіль швидкої медичної допомоги.

Встановлюючи всі передумови виникнення пожежі працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій було з’ясовано, що 71-річна бабуся підпалила стерню у себе на городі.

Внаслідок різкого пориву вітру вогонь миттєво перекинувся на післяжнивні залишки сусіднього господарства. Не контрольоване полум’я набрало загрозливих масштабів та перекинулось на тюкований стіг соломи. Жінка почала розкидати тюки соломи щоб не допустити розповсюдження вогню на господарчу будівлю сусіда. На допомогу кинулась ще одна місцева жителька, але зарадити дві жінки страшному полум’ю не змогли. Внаслідок боротьби з вогнем пенсіонерка 1944-го року народження отримала 60% опіків тіла ІІ-ІІІ ступенів. Наразі у важкому стані перебуває у Млинівській ЦРЛ. Громадянка 1978-го року народження, допомагаючи старенькій бабусі, отримала опіки руки І-ІІ ступенів, теж була доставлена до лікарні.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Рівненській області.

Між тим, інспектор головного управління ДСНС у Рівненській області, Микола Прокопчук застерігає усіх жителів області в подальшому бути обережнішими у поводженні з вогнем:

- Статистика підтверджує, що майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, щоб через п’ять хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники. Наприклад, щоб упорядкувати прилеглу територію, деякі безвідповідальні господарі та садоводи навмисне підпалюють нескошену пересохлу від пекучого сонця траву та сміття. Дуже часто такі безглузді дії призводить до великомасштабних пожеж. У населених пунктах таке «господарювання» ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель та споруд житлового сектору. Головне управління вкотре наголошує на необхідності суворого дотримання протипожежних правил: враховуючи суху, спекотну погоду, будьте дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухостою, лісових насаджень, полів. Пильно слідкувати за тим, щоб діти не бавилися сірниками і запальничками. - застерігає Микола Прокопчук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень