Цього літа Рівненщина особливо потерпає від спеки - гинуть люди

Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник оперативно-координаційного центру ДСНС у Рівненській області, Богдан Данилюк:

- В зв’язку з тривалою спекотною погодою на території області склалася дуже складна обстановка з пожежами як в сільських населених пунктах, так і в природних екосистемах. - наголошує пан Данилюк. - Це лісові, торф’яні пожежі, сільськогосподарських угідь, сухої трави, сміття. Навіть за минулий тиждень виникло понад 80 таких пожеж. Щоденно нашим підрозділам доводиться понад 20 разів виїжджати на ліквідацію різноманітних загорянь. Складне те, що в результаті пожеж саме природних екосистем, саме по причині недотримання громадянами правил елементарної пожежної безпеки на протязі минулого тижня вже дві людини загинули і три отримали травми.

Перша загибель сталася у Млинівському районі – там жінка, незважаючи на спекотну погоду, спалювала стерню. Втім, за схожих обстави загинув і чоловік на Костопільщині. 
До слова, нині 80 % пожеж на Рівненщині  спричиненні саме спаленням післяжнивних залишків та сухої трави. Ще одним фактором є висока температура повітря та відсутність дощів, тому рятувальники наполегливо застерігають жителів краю бути обережними і найближчим часом утримуватись від розведення багаття на природі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень