Експертка пояснила, що буде з цінами на овоч, який купують усі

Чи зміняться ціни на картоплю

Ексглава Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова розповіла, що до весни ціни на картоплю не зростатимуть, оскільки фермери зібрали добрий урожай цього овочу.

Швидше за все, вартість продукту залишиться такою самою, як зараз.

Ціна або не зростатиме, або зростатиме несуттєво. Урожай картоплі цього року дуже хороший, попри те, що традиційні виробники скоротили посівні площі на 30%. Проте їхнє місце зайняли нові фермери, раніше садили 1-10 гектарів бульби, а тепер збільшили їх до 40-50. Не вплинула на врожай дорожнеча пестицидів, добрив та палива, – розповіла Оксана Руженкова.

Вона додала, що вже зараз на Волині картоплю із поля продають по 4-5 грн, а у магазинах овоч коштує 10-11 грн. За нинішніх цін на пальне та добрива картоплю фактично віддають за безцінь.

Ринок настільки насичений, що місця для імпортної картоплі просто не залишається. Ситуацію ускладнює те, що в Україні, як і раніше, діє заборона на експорт картоплі. Тому все реалізується на місці, – каже Оксана Руженкова.

Погано те, що після врожайного року виробники зазвичай скорочують виробництво наступного року. Якщо війна продовжиться і наступного року, то фермери можуть скоротити посадку овочів, тоді в країні буде дефіцит.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень