Експерти назвали продукт №1, який буквально блокує імунітет
Його споживання треба звести до мінімуму
Сюрпризу не буде – це цукор. Якщо виключити його з харчування зовсім – не вдається, то принаймні споживання треба звести до мінімуму.
Споживання цукру або продуктів зі швидкими вуглеводами призводить:
- До браку вітаміну С. Хімічні сполуки молекули вітаміну С схожі за будовою з глюкозою. Якщо організм отримує одночасні вітамін С та глюкозу, то він обирає у першу чергу – глюкозу.
- Вітамін D таких умов майже не засвоюється. Цукор перешкоджає активації вітаміну D і зупиняє його синтез.
- Дефіциту цинку. Цукор перешкоджає засвоєнню цинку й призводить до того, що нирки починають виводити його у великій кількості.
А для нормальної роботи імунної системи якраз й необхідний баланс вітаміну C, D та цинку.
Вітамін С збільшує мобільність лейкоцитів, а тому збільшує протистояння імунних клітин у боротьбі з патогенами.
Вітамін D регулює імунітет та зменшує вплив патогенів. Якщо ж цього вітаміну бракує, інфекційне захворювання може тривати доволі довго.
А цинк необхідний для лімфатичних тканин. Брак цинку, між іншим, є однією з причин недостатньої кількості лейкоцитів.
Радіо Трек: НОВИНИ