Експерти на Рівненщині дали прогноз – коли стабілізуються ціни на м'ясо

Ціни на свинину – подекуди більше як 170 грн за кілограм

На Рівненщині подорожчала свинина. У магазинах ціни коливаються від 130 грн за кілограм свинячого фаршу до 200 гривень за кілограм вирізки чи свинячого ошийка без кістки.

Фахівці вважають це парадоксом, адже чи не вперше за багато років в Україні здешевшало зерно, а саме ціна на корми впливає на кінцеву ціну м’яса. Ціна на зерно через російську блокаду портів не дотягує навіть до рівня минулого року, каже голова асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич. Скоротилося через війну й поголів’я свиней:

Частина господарств, перебуваючи у зрозумілій паніці, на початку війни вирізали поголів’я свиней. Інші теж вирізали, аби забезпечити військо тушонками й переробленим м’ясом. І виникла ситуація, що скоротилося поголів’я як свиноматок, так і поросят, - каже Андрій Кузьмич.

Але фахівці прогнозують, що за пів року ціна на свинину стабілізується, принаймні на довоєнному рівні. Цього часу достатньо, аби відновити поголів’я. До слова, закупівельна ціна у виробників яловичини наразі не змінюється, вона залишається стабільною. Щодо курятини, вона дорожчає, але практично не відчутно, адже м’яса курки у нас достатньо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень