Ціни на хліб незабаром зростуть. У «чорному списку» й інші продукти

Від початку повномасштабного вторгнення ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

— За період активних бойових дій ми побачили фактичне зростання цін порядку 20%, а по деяких продуктах - до 30%, — сказав він.

За словами Марчука, до зростання цін на продукти призвели інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та підвищення вартості пального.

Експерт зазначив, що цей тренд залишиться і на осінь.

Більше того, в осінній період додасться ще один фактор - ціни на енергоносії.

Він прогнозує, що у жовтні вартість овочів в Україні може зрости на 20-30%.

— Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з'явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту.

 

Але у жовтні (ціна - ред.) може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії.

 

Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту, - розповів Марчук.

За його словами, восени може зрости також ціна на хліб та хлібобулочні вироби, через те, що завдяки відновленню аграрного експорту, в Україні зростатиме вартість зерна і на внутрішньому ринку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень