Ціни на хліб незабаром зростуть. У «чорному списку» й інші продукти

Від початку повномасштабного вторгнення ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

— За період активних бойових дій ми побачили фактичне зростання цін порядку 20%, а по деяких продуктах - до 30%, — сказав він.

За словами Марчука, до зростання цін на продукти призвели інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та підвищення вартості пального.

Експерт зазначив, що цей тренд залишиться і на осінь.

Більше того, в осінній період додасться ще один фактор - ціни на енергоносії.

Він прогнозує, що у жовтні вартість овочів в Україні може зрости на 20-30%.

— Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з'явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту.

 

Але у жовтні (ціна - ред.) може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії.

 

Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту, - розповів Марчук.

За його словами, восени може зрости також ціна на хліб та хлібобулочні вироби, через те, що завдяки відновленню аграрного експорту, в Україні зростатиме вартість зерна і на внутрішньому ринку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень