Експерт розповів, скільки квартира витримає без опалення та як зберегти тепло

Це треба знати!

Кожен будинок має термін, скільки він може протриматися без електропостачання та опалення.

Наприклад, «хрущовка» при температурі -5 градусів триматиме тепло не більше, ніж 24 години. Однак сучасні й утеплені будинки протримаються довше. Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Людина повинна знати, скільки протримається будинок, якого він року (ред. – побудови). Для цього потрібна нормальна та нормативна політика органів місцевого самоврядування, тому що це їхня зона відповідальності. Якраз щоб спрацювали всі служби вчасно, маю на увазі і теплокомуненерго, і будинкові служби, – пояснив Олег Попенко.

На випадок відключення опалення потрібно зробити все для того, аби тепло не «втікало» швидше. Насамперед важливо утеплити вікна, двері та перевірити, чи є щілини:

  • у віконних рамах (потрібно прокласти утеплювач та заклеїти);
  • у місцях кріплення підвіконь (можна заповнити їх монтажною піною або герметиком);
  • між полотном дверей та дверними коробками (проклеїти ущільнювачем).

Крім того, варто запам’ятати, що килими на підлозі й навіть на стінах не лише створять затишок у будинку, а й допоможуть зберегти тепло. Можна застелити килимами підлогу лише в тих кімнатах, де найчастіше проводить час уся родина.

Також у сонячний день варто відкривати штори, щоб промені хоч трохи зігрівали квартиру. Вони стануть досить ефективним і при цьому абсолютно безплатним джерелом тепла, піднімуть температуру в приміщенні на кілька градусів.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень