«Дзвонять та просять натиснути 1, якщо зробили щеплення»: серед українців поширюють новий ФЕЙК

Не ведіться

У соціальних мережах почали поширювати повідомлення про нову аферу.

Увага!!!! Нова афера: дзвонять з телефону і просять натиснути 1, якщо зробили щеплення. Як натиснете 1, то телефон відразу ж стане заблокований, тобто його зломали. У багатьох прив’язані банківські карти. Так що будьте обережні, коли вам будуть надходити подібні дзвінки. Помістіть це у свої групові чати. Передайте рідним і близьким людям про це. Нехай будуть обережніше. Уже є випадки з цією схемою, – йдеться у тексті повідомлення, яке виявилося ФЕЙКОМ.

IT-фахівець однієї зі столичних компаній Влад Грознов пояснив:

– Для того, щоб заблокувати телефон, потрібно провести низку дій на самому телефоні. Кожен телефон і оператор мобільного зв’язку має протоколи захисту, що унеможливлює спосіб заблокувати телефон через дзвінок. Якби все було так легко, то цей спосіб масово використовували б бізнес-конкуренти.

Крім того,  експертка з зовнішніх зв‘язків Vodafone Україна Тамара Кідрук розповіла, що зловмисник не має доступу до чужого смартфона під час дзвінка.

– Такий доступ може бути, якщо ви, наприклад, завантажите відповідну програму, чи відкриєте файл, наприклад, з вірусом, який може надійти через месенджер, – пояснила Тамара Кідрук.

Розсилка фейкових повідомлень може бути запущена для того, аби перевірити, наскільки легко українці ведуться на фейки.

Зауважимо, це самий фейк почали поширювати ще у вересні 2021 року.

Джерело: По той бік новин

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень