«Тепер уже потрібно чотири дози вакцини від COVID-19», - Гула до українців (ФОТО/ВІДЕО)

Маніпуляція чи правда – відповідають на stopfake

Скрін з відео Сергія Гули щодо вакцинації проти коронавірусу. Фотоколаж Радіо Трек.
Скрін з відео Сергія Гули щодо вакцинації проти коронавірусу. Фотоколаж Радіо Трек.

У соцмережах розповсюджують інформацію про те, що «тепер уже потрібно чотири дози вакцини від COVID-19». За словом автора ролика, адвоката та блогера Сергія Гули, це треба для того, аби використати усю вакцину, а не утилізувати її.

Насправді ж експерти у сфері охорони здоров'я Німеччини говорять про повторну вакцинацію, оскільки вона здатна захистити від мутацій коронавірусу, а не через залишки вакцини, яку не знають куди подіти.

Особливо актуальною повторна імунізація є для людей похилого віку та медиків, зазначають у виданні спростовуючи фейки щодо обов’язкової чотириразової вакцинації. Про це пише stopfake.org.

Потрібно чотири дози вакцини від COVID-19?

Сергій Гула посилається на слова німецького експерта в галузі медицини Карли Лаутербаха, яка нещодавно заявила про те, що громадяни Німеччини, ймовірно, потрібно буде повторити курс вакцинації проти коронавірусу.

https://youtu.be/vJ_CijOl4Dg

Насправді ж, за даними німецької постійної комісії з питань вакцинації (Stiko)

йдеться виключно про повторну вакцинацію громадян Німеччини.

Але скільки часу повинно пройти між вакцинацією і ревакцинацією - ще не знають.

 - Нам доведеться почекати ще кілька місяців, щоб зрозуміти, слабшає чи імунний захист в окремих групах населення після вакцинації й чи була вона в цілому достатньою, - уточнює очільник Stiko Томас Мертенс.

Те, що коронавірус нікуди не зникне і захист від нього повинен буде відновлюватися, як і від штамів сезонного грипу, було відомо практично з самого початку пандемії COVID-19. Тому необхідність повторної вакцинації не є новиною, що шокує, як її презентує Сергій Гула.

Більш того,

повторна вакцинація населення потрібна не для того, щоб «кудись подіти залишкові дози», а для того, щоб забезпечити достатній імунний захист від вірусу і колективний імунітет.

Ревакцинація сприяє кращому захисту організму проти коронавірусу, а не «посилює побічні ефекти», як стверджує автор ролика на YouTube.

Немає ніяких доказів того, що побічні реакції після ревакцинації будуть посилюватися.

Виробники вакцини не знають, як вона працює?

Провідні виробники вакцин впевнені, що препарати забезпечують достатній захист. BioNTech, наприклад, говорить про захист на шість місяців.

Наприклад, Велика Британія хоче запропонувати третю вакцинацію для людей старше 70 років у вересні цього року.

З точки зору німецького вірусолога професора Хартмут Хенгело з Університетської клініки у Фрайбурзі, це цілком виправдане міркування - особливо для старшого покоління.

Однак вчений вважає, що наявні дані ще занадто мізерні, щоб оцінити необхідність нової вакцинації вже цієї осені.

Що стосується нових штамів коронавірусу, то згідно зі словами Томаса Мертенса, виробники вже працюють над модифікованими вакцинами, які будуть ефективні проти різновидів Sars-CoV-2.

Нова вакцина повинна забезпечувати імунітет протягом багатьох років і працювати проти штамів, що мутуватимуть, але її, ймовірно, сертифікують у 2022 році.

При необхідності мРНК-вакцини, такі як Pfizer / BioNTech і Moderna, швидко адаптують до нових штамів вірусу. Адже для того, щоб компенсувати ці зміни, вакцини потрібно буде змінити лише в декількох аспектах.

 - Адаптовану вакцину тестують тільки на невеликій кількості людей в порівнянні з великими дослідженнями під час первісного затвердження.

 

Перш за все, кров щеплених перевірять на наявність антитіл. Якщо антитіла в лабораторії краще нейтралізують мутований варіант вірусу, то нову вакцину можна буде використовувати дуже швидко.

 

Досі вірус завжди змінювався в схожих місцях, що робить адаптацію вакцин порівняно легким процесом, - пише німецьке видання SWR.de.

Також, згідно з сайтом SWR.de, Берлінська дослідницька група проаналізувала, як швидко мутують віруси корони й грипу, тобто змінюється їхній генетичний матеріал. Результати цього дослідження опублікували в журналі «Еволюція вірусів».

У випадку з вірусами грипу протягом одного року відбувається 25 мутацій в 10 000 будівельних блоках генетичного матеріалу.

 

У Sars-CoV-2, за оцінками, їх приблизно вдвічі менше: 10 мутацій на 10 000 будівельних блоків. Але така швидка еволюція непритаманна короновірусам.

Той факт, що швидкість змін настільки висока, також пояснюється високою поширеністю інфекції і низьким рівнем імунітету до Sars-CoV-2 у всьому світі. У звичайних Коронавірусах на 10 000 генетичних будівельних блоків припадає лише 6 мутацій.

Розповсюджувач «фейку» хоче бачити докази, а дехто щеплюється втретє

У своєму ролику Сергій Гула заявляє про те, що він «хотів би побачити результати досліджень» на предмет безпеки повторних щеплень, яких результатів яких нібито ще немає, а повторна вакцинація - вже затверджений план.

Виробники вже проводять випробування адаптованих вакцин, які повинні забезпечити ще більш ефективний захист від сучасних варіантів коронавірусу.

В кінці лютого BioNTech і Pfizer вже почали клінічне випробування в США, в ході якого 144 випробовуваних з першого великого схвального випробування отримають щеплення оновленої вакциною втретє.

Результати, щодо утворення антитіл, поки не опубліковані.

Компанія Moderna також вже проводить випробування адаптованої вакцини. Перші результати свідчать про хороший захист після ревакцинації - як проти оригінального вірусу, так і проти його різновидів.

Вакцина компанії Curevac теж вже оцінюється на предмет ефективності проти мутацій.

Дослідження італійців найбільш вірогідні?

За інформацією Deutsche Welle, масштабне дослідження, проведене в Італії, показує, наскільки важлива навіть перша ін'єкція.

Згідно з цим дослідженням, кількість інфікувань у людей, вакцинованих проти коронавірусу, значно знижується протягом п'яти тижнів після введення першої дози.

У цій групі через 35 днів після першої дози вакцини BioNTech / Pfizer, Moderna або AstraZeneca відбулося на 80% менше заражень, виявив Національний інститут охорони здоров'я Італії.

Кількість госпіталізацій скоротилося на 90 %, а кількість летальних випадків – на 95%.

Ці дані стосуються усіх вікових категорій і обох статей. У співпраці з Міністерством охорони здоров'я дослідники вивчили дані 13,7 мільйона вакцинованих жителів Італії.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень