25 шкіл Рівненщини долучилися до проєкту медійної грамотності

Спеціальне навчання пройшли 150 педагогів

25 шкіл Рівненщини долучилися до проєкту медійної грамотності «Вивчай та розрізняй». Проєкт упродовж 3-х років реалізовує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Мініосвіти за підтримки посольств США та Великої Британії, повідомляє Радо ТРЕК із посиланням на обласне управління освіти.  

З переходом на дистанційну форму навчання питання інформаційної грамотності стало особливо актуальним.

З Рівненщини спеціальне навчання пройшли 150 педагогів 8-10 класів та закладів вищої освіти.

 

Впродовж весняного семестру торік кожен вчитель старших класів в середньому провів 15 уроків із вправами з інфомедійної грамотності.

В умовах війни, інформаційна безпека має особливе значення. Єдиний дієвий засіб убезпечити інформаційне поле – навчитися розрізняти фейки від правди, а маніпуляцію – від об'єктивних джерел.

Між тим, вчителі початкових класів впевнені, що авторитет педагога в очах учнів підвищується, коли вчитель в «темі», сучасний і близький до дітей. Тоді уроки для учнів цікаві і насичені.

Інфомедійну грамотність днями представили освітянам Рівненщини.

Зауважимо, що на необхідності запровадження уроків медіаграмотності у школах наголосив нещодавно і президент України.

МОН працює над тим, щоб курси з медіаграмотності ввійшли до базових освітніх програм задля розвитку у дітей навичок критичного мислення, уміння розрізняти фейкову інформацію, відрізняти справжні контакти від ботів, а також навчити школярів перевіряти різні джерела інформації.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень