Джонсон назвав умову, за якої путін не наважився б напасти на Україну

Вся справа в НАТО

Диктатор рф владімір путін наважився на вторгнення в Україну, оскільки знав, що вона не збирається вступити в НАТО.

Однак якби Захід мав рішучість привести українців до Альянсу, то війни вдалося б уникнути, повідомив експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон.

- Десятиліттями ми використовували дипломатичну двослівність щодо НАТО та України – і це закінчилося повною катастрофою.

 

Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику «відкритих дверей» в НАТО, і що вони мають право «обирати свою долю», і що росія не повинна мати права вето, – такої думки Борис Джонсон

Він також зазначив, весь цей час Захід давав зрозуміти москві, що Україна ніколи не вступить до Альянсу, бо дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето.

- Результат – найгірша війна в Європі за останні 80 років. Президент росії путін зруйнував незліченну кількість життів, домівок, надій і мрій, – каже Борис Джонсон.

Він підкреслив, якщо раніше люди стверджували, що «Україна не є належним чином військово-сумісною з НАТО», то сьогодні українці розгортають величезну різноманітність техніки з країн Альянсу, причому з неперевершеною майстерністю та відвагою.

Немає абсолютно нічого, чого Альянс міг б навчити українців щодо ведення війни – насправді, є багато чого, чого вони могли б навчити нас... путін не вторгся, бо думав, що Україна не збирається вступати до НАТО.

 

Він завжди знав, що це малоймовірно. Він напав на Україну, тому що вважав, з багатьма доказами, що ми не дуже серйозно ставимося до захисту України.

 

Українцям треба дати все необхідне, щоб якомога швидше закінчити цю війну, і почати процес прийняття України до НАТО, і почати його зараз, – підсумував Борис Джонсон.

Джерело: РБК-Україна з посиланням на The Washington Post

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень