Дитсадок на Північному будуватимуть наново. Депутати погодили виділення грошей

8,5 млн грн

Сьогодні у Рівному відбулося позачергове засідання сесії міської ради.

Депутати зібралися, аби вирішити, чи виділяти кошти на будівництво дитсадка на вул. Коновальця.

Нагадаємо, місто повинно долучитися до співфінансування і виділити щонайменше 8,5 млн грн, аби об’єкт цьогоріч включили до спеціального списку ДФРР і держава виділила левову частку для будівництва дитсадка.

Ще на початку засідання слово взяв депутат Рівнеради Олександр Довжаниця. Він поцікавився, куди поділися 3 млн грн від міста і ще 22 млн грн державних коштів, які виділяли торік.

Представник обласного УКБ пояснив, що у березні 2019-го усі функції делегували обласному департаменту з питань будівництва та архітектури. Йому передали проєктно-кошторисну документацію і всі роботи проводилися згідно з нею:

Було 3 млн з місцевого і 22 млн грн – з державного. Останні надійшли наприкінці року, тож їх реально використати не було можливості, тож прийняли розпорядження Кабміну, щоб кошти забрали. 3 млн пішло на роботи, згідно з наданою кошторисною документацією.

 

Загалом використали 2 млн 940 тис. грн: на прибирання території, розбирання покрівлі та демонтаж облицювання садочка, - пояснив представник управління капітального будівництва.

За словами міського голови Володимира Хомка, коли стала відома загальна вартість робіт (130 млн грн), місто вирішило передати об’єкт області:

Я казав, що це абсурд і не хотів брати на себе таку відповідальність. У нас була домовленість з Муляренком (колишній голова ОДА - ред.), що вони беруть на себе цю відповідальність і шукатимуть кошти у Києві – з держбюджету, а ми профінансуємо свою частину.

 

Садок «Вишенька» був 20 з чимось мільйонів, на Дубенській садок на 350 місць – 32 млн і я подумав, що краще витратити гроші на них.

 

Я говорив з новим головою ОДА (Віталій Коваль - ред.) і виникла ідея побудувати новий дитсадок, який обійдеться вдвічі дешевше, ніж реконструкція старого.

Колишній очільник Рівненської ОДА, а нині депутат міської ради Олексій Муляренко зазначив, що раніше будувати планували чергами. Спершу мали запустити групи, а тоді, зважаючи на кількість коштів, добудовувати все інше:

Тепер у нас питання стоїть «будівництво нового приміщення» і всі ці кроки по суті анулюються. Ті 22 млн грн фізично можна було використати. Просто, схоже, прийняли рішення не реконструкцію робити, а будувати новий, тож і кошти повернули.

Врешті депутати таки проголосували за виділення коштів для співфінансування проєкту будівництва нового дитсадка на вул. Коновальця.

«За» проголосували 32 міські обранці, тож рішення про виділення 8,5 млн грн від міста - ухвалили.

Усі необхідні документи до Рівненської ОДА мають направити сьогодні по обіді.

На завершення міський голова додав, що у разі затвердження ДФРР цього об’єкта, уже за 2 роки у Рівному з’явиться сучасний дитсадок на Північному.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень