Двоє рівненських суддів увійшли до складу нового Верховного Суду України (+ДОСЬЄ)

Обидва – судді Апеляційного суду

Двоє із трьох претендентів з Рівненщини стали суддями Верховного Суду. 

Колишні судді Апеляційного суду Рівненської області Віктор Остапук та В’ячеслав Маринич відтепер здійснюватимуть судочинство у складі Касаційного кримінального суду. На цю посаду претендував ще Василь Шарапа.

Нагадаємо, через призначення В`ячеслава Маринича у Верховний Суд у понеділок не відбулося судове засідання у справі Ярослава Гранітного, підозрюваного у сепаратизмі. 

Указ про призначення Маринича і Остапука підписаний Президентом 10 листопада.

Вони опинилися серед 113 кандидатів на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного Суду.

Напередодні у новому складі судді скали Присягу. Як ідеться на сайті Апеляційного суду Рівненської області, вони стали переможцями конкурсу до оновленого Верховного Суду.

11 листопада 2017 року, у приміщенні Кловського палацу, де розташовується Верховний Суд, новопризначені судді ВС склали Присягу на вірність Українському народові.

Довідково:

Віктор Іванович ОСТАПУК — має вищу юридичну освіту. У 1990 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського.

 

Трудову діяльність розпочав у 1983 році. У 1984-1986 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил СРСР. Після закінчення Харківського юридичного інституту  працював інспектором відділу соцзабезпечення комітету Луцької міської ради та старшим юрисконсультом  Волинського підприємства «Укргуртгоспторг».

 

Згідно з Указом Президента від 21.12.1992 року, призначений на посаду судді Луцького міського народного суду Волинської області, у 1994-2004 роках — заступник голови Луцького міського суду. У грудні 2002 року Верховною Радою України обраний на посаду судді безстроково.

 

2004-2006 роки — заступник голови Луцького міськрайонного суду. 2006-2013 роки — голова Луцького міськрайонного суду.

 

У червні 2013 року Верховною Радою України обраний суддею Апеляційного суду Рівненської області. Рішенням Вищої ради юстиції від 12 листопада 2013 року призначений заступником голови Апеляційного суду Рівненської області.

 

У квітні 2014 року зборами суддів Апеляційного суду Рівненської області обраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області.

 

Відповідно до рішення зборів суддів Апеляційного суду Рівненської області у квітні 2015 року переобраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області.

 

5 жовтня 2016 року на зборах суддів Апеляційного суду Рівненської області переобраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області

 

В.І.Остапук у 2002 році нагороджений Почесною грамотою Міністерства юстиції України, у 2008 — Почесною грамотою Ради суддів України та Почесною відзнакою Вищої ради юстиції.

 

В’ячеслав Карпович  МАРИНИЧ  — має вищу юридичну освіту. У 1987 році закінчив Рязанську Вищу школу МВС СРСР. У 2007 році здобув кваліфікацію магістра права в Київському національному університеті внутрішніх справ.

 

Трудову діяльність розпочав у 1980 році. У 1980-1982 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил СРСР .

 

З вересня 1987 по липень 2000 року — оперуповноважений, старший оперуповноважений  відділення боротьби з розкраданням соціалістичної власності; начальник відділення захисту економіки від злочинних посягань; заступник начальника міліції громадської безпеки; перший заступник начальника – начальник кримінальної міліції Зарічненського районного відділу УМВС України в Рівненській області.

 

З січня 2002 по травень 2004 року — головний спеціаліст з юридичних питань фінансово-адміністративного відділу регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і  контролю за виробництвом і обігом підакцизних ДПА в Рівненській області.

 

З червня 2004 по жовтень 2013 року — суддя Костопільського районного суду Рівненської області. Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 5 вересня 2013 року обраний на посаду судді безстроково.

 

З жовтня 2013року — суддя Апеляційного суду Рівненської області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень