До Верховного Суду може потрапити троє суддів з Рівненщини

Вони успішно пройшли усі етапи конкурсу та потрапили до числа переможців

Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила рейтинг кандидатів у новостворюваний Верховний Суд. До цього рейтингу потрапили і троє суддів з Рівненщини.  Вони успішно пройшли усі етапи конкурсу та потрапили до числа переможців. Серед переможців конкурсу двоє суддів Апеляційного суду Рівненської області В’ячеслав Маринич та Віктор Остапчук, а також суддя у відставці Василь Шарапа.

Як повідомляє рух «Чесно. Фільтруй суд» з 120 кандидатів у Верховний суд, 80% претендентів є діючими або колишніми суддями. 30 кандидатів отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності, що означає, що ці кандидати не відповідають критеріям доброчесності та професійної етики.

Тож низка громадських організацій: ЧЕСНО.Фільтруй суд, Реанімаційний пакет реформ, Центр протидії копурції, Автомайдан та Фундація DeJuRe звернулися до Вищої ради правосуддя з вимогою відмовити у внесенні подання про призначення суддів, які мають негативний висновок Громадської ради доброчесності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень