Двоє рівненських художників отримали від міста по 10 тисяч гривень

За професіоналізм і майстерність у роботі

Премію імені відомого рівненського художника Георгія Косміаді сьогодні вручили автору його пам’ятника. Усього щорічної нагороди найкращим художникам і письменникам Рівного в галузі образотворчого мистецтва удостоїлися двоє митців: скульптор та художник, який виконав монумент на честь Косміаді – Микола Сівак, і живописець та педагог Руслан Хвесь.

Цьогорічний розмір премії – 10 тисяч гривень, які разом із дипломом та нагрудним знаком вручають лауреатам.  У 2017 році претендентів було п’ять і серед них вперше за роки існування премії комітет з вручення премії Георгія Косміаді обрав двох переможців, розповідає голова комітету Галина Кульчинська:

П’ять дуже достойних художників, троє з них - члени спілки художників України і тому вибрати було дуже складно. Аргументів було багато і учасники таємного голосування розділилися якраз наполовину. Тож цього року вперше за рівної кількості голосів її присудили двом претендентам.

На церемонію вручення прийшли представники Михайла Сівака, адже сам художник не з’явився через стан здоров’я. Відомо, що новий пам'ятник, який невдовзі стоятиме в Рівному - це його робота. 

Інший живописець – Руслан Хвесь, розповідає, що не раз брав участь у подібних конкурсах, проте премію Косміаді отримав вперше. Також присутній на заході мер міста Володимир Хомко запропонував Руслану Хвесю повісити одну з його робіт в приміщенні міськвиконкому до наступного року. Яку – обере сам автор.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень