Два німці і собака + Величезна гора корму, яку вони привезли для наших Зоопарків (ФОТО)

Їхні пригоди та їхня відданість вражають

Днями до Рівного завітав нестандартний вантаж: двоє громадян Німеччини Бенджамін та Даніел – дорослі сорокарічні чоловіки – привезли до нашого Зоопарку корми та вітаміни для тварин.

З Рівного ці корми будуть також роздаватися й далі, але цікавий сам факт і самі ці люди.

Бен – праворуч, Дені з собакою, підібраною на кордоні – ліворуч

Ініціатором і мотором всього процесу тут – із перших днів війни – є Бен (Бенджамін) із м. Клоппенбург. Це неподалік Бремена. З напарником Дані (Даніелом) вони познайомилися буквально перед цією останньою поїздкою

- Мені потрібен був напарник в дорогу. Дані – він із Берліну – знав про мою організацію громадську, яка займається допомогою тваринам в Україні, і коли я кинув клич, що їду, практично одразу зголосився.

 

Він теж дуже любить тварин – тримає вдома і змій, і крокодила і ще деяку живність. Може ще й собак з кордону заберемо…

Бен – легендарна людина для всіх, хто займається Зоопарками в Україні.

Серед іншого цей доволі успішний молодий німецький підприємець відомий тим, що при кожній своїй поїздці намагається ще підібрати на дорозі та вивезти до Німеччини – бездомних собак.

Пригоди на кордоні

Таких собак особливо багато зараз на кордоні, де їх іноді кидають наші біженці на шляху до Європи. Річ у тім, що польські прикордонники вимагають не лише відповідної вакцинації таких тварин, але й відбуття ними – місячного карантину. Витримати цей термін вдається не завжди. От і Бену навіть доводиться іноді повертатися з кордону назад до Рівного, аби залишити тут собак, яких йому вивезти – не дали.

Цього ж разу – й інша погода: при перетині кордону з Польщею, ще на шляху до Рівного із кормами для тварин, бус Бена зламався.

Він уже не знав – що робити, як до нього підоспіли українські водії: дізналися про ситуацію, запитали – хто він і куди їде, та й відремонтували йому буса прямо на дорозі. Ще й запчастини десь знайшли.

Коли ж Бен захотів з ними розрахуватися, то буквально тікали від нього.

- Але я їх наздогнав, - розказує. – Так не можна, за роботу треба завжди платити. За деталі і все інше. Тим паче, що я ж то можу заплатити.

У себе вдома, в Німеччині, Бен сам тримає невеличкий Зоопарк чи радше притулок: туди не ходять екскурсії. Він просто тримає там тварин, яким потрібен прихисток чи допомога

Бен у себе на батьківщині займається тим, що зносить будинки. Його фірма – при цьому – ще й грамотно утилізує все, що може знову піти у роботу.

Завдяки цьому, як він каже:

«Я вирвався з бідності і тепер можу думати про те, щоб зробити щось хороше в цьому світі і залишити якийсь слід».

Бен каже, що в середньому завжди привозить подібних кормів десь на 5000 євро

Допомога Україні, українським Зоопаркам та тваринам в Україні - нині чи не головна його місія.

Часто скидаються різні німецькі Зоопарки (кормами). Цього разу фірма KASPER завантажила бус власною продукцією (безплатно)

До речі, на запитання «Чи підтримують в Німеччині Україну, бо ми бачимо, що часто мітинги у вас проводять у підтримку росії?» Бен відповідає так:

- В Німеччині всі німці, ну хай – більшість німців – всі за Україну й за те, щоб Україні помагати. Те, що ви бачите мітинги, так це – росіяни. Ви не уявляєте, скільки в Німеччині росіян. Так от це вони і ходять на ті мітинги. В переважній більшості. А самі німці – за Україну. Не сумнівайтеся.

Крайній ліворуч на цьому фото – Олег Павлюк – директор рівненського Зоопарку

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень