Цивілізовані країни не визнають референдум: Реакції світових лідерів на плани РФ

Ці референдуми фіктивні та неприйнятні

Так звані керівники окупованих територій сьогодні заявили про проведення референдумів. Влаштувати спробу легалізації та приєднання до росії хочуть на Херсонщині, Запоріжжі, у Маріуполі та Л/ДНР з 23 по 27 вересня. 

Міжнародна спільнота може відреагувати новими санкціями та збільшенням постачання зброї Україні після таких заяв

Лідери світових держав засуджують наміри росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України й наголошують, що не будуть визнавати результати. 

Таку заяву вже зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван наголосив, що ці референдуми будуть маніпуляційні й США ніколи не визнають приєднання жодної частини України до росії.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що намір росії провести псевдореферендуми на окупованих територіях України матиме для Росії зворотний ефект.

Очільник МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс закликав міжнародну спільноту відреагувати на намірі РФ новими санкціями та постачанням зброї Україні.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг наголосив, що НАТО вважатиме ці референдуми нелегітимними. За його словами, це «подальша ескалація». 

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Нью-Йорка на Генасамблею ООН заявив, що референдуми, організовані Росією на окупованих нею територіях України, нічого не варті. Польща не визнає їхніх результатів, наголосив він. 

Також у ЗМІ з’явилися повідомлення, що на тлі заяв про підготовку референдумів президент Франції Еммануель Макрон запросив перемовини з президентом РФ Владимиром Путіним, однак отримав відмову. Пізніше сам Макрон назвав організацію референдумів на підконтрольних РФ українських територіях цинізмом та провокацією.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень