Два кораблі НАТО прибули до одеського порту

Для участі у навчаннях боротьбі з тероризмом

Сьогодні в акваторію Одеського морського порту зайшли два бойові кораблі, що входять до складу ескорту британського авіаносця HMS Queen Elizabeth — есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender (D 36) та фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen (F 805), - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на АрміяInform.

HMS Defender вважається п’ятим з шести есмінців 45-ї серії ВМС Великої Британії. Він був спущений на воду у 2009 році.

Корабель завдовжки 152 м, швидкість — близько 30 вузлів (55 км/год).

На есмінці встановлені радіолокаційна станція дальньої дії, зенітна артилерія, а також є можливість для розміщення ракетних озброєнь.

Головне завдання, яке виконує есмінець британських ВМС HMS Defender, — захист свободи судноплавства та забезпечення протиповітряної оборони.

Тож цей корабель озброєний вісьмома протикорабельними ракетами Harpoon та має 48 зенітних ракет комплексу Sea Viper. У 2019 році корабель HMS Defender виконував завдання в межах місії з підтримання свободи судноплавства в Ормузькій протоці, біля берегів Ірану.

Фрегат протиповітряної оборони HNLMS Evertsen (F805) вважається останнім із чотирьох у серії класу De Zeven Provinciën королівських ВМС Нідерландів. Він був спущений на воду у 2003 році. Основне завдання фрегатів цього класу — забезпечення протиповітряної оборони на морі.

Довжина корабля — 144 метри, швидкість — 28 вузлів (51 км/год), екіпаж налічує 202 особи.

Військові кораблі Британії та Нідерландів незабаром візьмуть участь у навчаннях країн НАТО Sea Guardian щодо стримування та боротьби з тероризмом на морі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень