У Рівному військових навчали фахівці НАТО (ФОТО)

В п’яти містах західної України: Львів, Рівне, Стрий, Дрогобич та Яворів відбулися заходи із перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців у рамках Програми НАТО-Україна. Близько ста ветеранів та  військових, звільнення яких заплановано у найближчий рік, отримали свідоцтва державного зразка та міжнародні сертифікати, що засвідчили успішне завершення 350-годинного курсу за спеціальністю «Менеджмент безпеки бізнесу». Водночас близько півсотні військових пенсіонерів та військових розпочали навчання з цього ж предмета.

[media=155375]

До слухачів звернулися очільник громадської організації «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» у Львові Андрій Рой та менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт.

– За роки нашої діяльності на теренах Західного регіону перепідготовку пройшли 4377 військовослужбовців, — наголосив Андрій Рой. – З них більша частина швидко і успішно знайшла нову роботу. Власне кажучи, за підтримки НАТО нові знання отримали 2115 захисників України.

Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, створений Національним координаційним Центром у липні 1997 року.

[media=155374]

Центр співпрацює у сфері адаптації військовослужбовців із міжнародними організаціями TACIS та НАТО. Перший набір на мовні курси стартував у 2000 році. Пізніше розпочалася співпраця по курсах за економічними напрямками.

Центр перепідготовки готує військовослужбовців за багатьма спеціальностями, що актуальні на ринку праці Західного регіону України.

[media=155373]

Крім Львова, навчання у різні часи проходило у Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачево, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові.

– Ми не робимо ставку на великі міста, – зазначив менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт. – Для нас важливо працювати там, де є в цьому потреба. І я сподіваюсь, що наша робота в Україні є плідною та корисною для всіх людей, що обрали почесну роботу – захищати свою Батьківщину.

Повідомляють Тарас Грень та Олексій Мосейченок, АрміяInform

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень