B-52 це була – прелюдія... Цікава підготовка до навчань із висадкою десанту НАТО (5 ФОТО)

Навіть за Порошенка такого не було

[media=198333]

Авіація НАТО, британський десант під Миколаєвом і прем'єра новітніх ракетних комплексів – усе це військові навчання «Об'єднані зусилля 2020»

Як повідомляється:

Американські та британські військово-транспортні літаки C-130 Hercules другий день поспіль здійснюють польоти вглиб української території, у Старконі – конвертоплани V-22 Osprey, а над Чорним морем кружляють повітряні заправники і розвідники НАТО...

 

Триває підготовка підрозділів союзників до проведення масштабних багатонаціональних навчань «Об'єднані зусилля - 2020», які завтра відкриє президент Володимир Зеленський.

 

За інформацією «Думськая», вчора вдень два британських «Геркулеси», вилетівши з авіабази «Нортон» поблизу Оксфорда, здійснили рейд над усією Європою, увійшли в повітряний простір України і, знизившись в районі Дніпро-Бузького лиману, що під Миколаєвом, здійснили виброску підрозділів британського спецназу, після чого без посадки пішли назад.

C-130 Hercules

Як зазначається,

Трохи раніше західний кордон нашої країни перетнула пара американських «Геркулес» і десантні конвертоплани V-22 «Оспрей», які сіли на військовому аеродромі в Старокостянтинові.


У заяві українського Генерального штабу йдеться, що стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) «Об'єднані зусилля – 2020» за своїм розмахом, складу сил і засобів та залученням партнерів є унікальними.

 

Зокрема планується участь у навчаннях розвідувальної, винищувальної і бомбардувальної авіації країн-членів Альянсу, спільне застосування сил спеціальних операцій і десантно-штурмових підрозділів у різних умовах обстановки. Буде здійснюватися отримання, обробка і передача інформації від партнерів в інтересах вогневого ураження. Також задіюватимуть прийняту на озброєння ЗС України автоматизовану систему управління.

Стратегічний бомбардувальник В-52 та всі його ядерні бомби і ракети

Всього в навчаннях «Об'єднані зусилля-2020» візьмуть участь близько 12 тисяч військовослужбовців, з них в 8000 – безпосередньо на полігонах під час практичної фази навчань.

 Планується залучити до п'ятдесяти одиниць артилерійських систем, близько 80 танків і 450 бойових броньованих машин, а також бойові кораблі, армійську авіацію і Повітряні Сили.
 

Серед іншого будуть залучатися і зразки техніки, які недавно прийняті на озброєння Збройних Сил України, зокрема, новітні ракетні комплекси «Нептун», «Вільха» і безпілотні літальні комплекси BAYRAKTAR.

Фото Сергія Смоленцева

[media=198335] [media=198334]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: НАТОВ-52
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень