Дуже смачні, ще й корисні домашні настоянки (РЕЦЕПТИ)

І розслабитись допоможуть, і зігрітися у холодну пору

Справжні господарі й ґаздині добре знають, що домашні настоянки на спирту, як то кажуть, заходять на ура. Такі напої набагато ліпші за куплений алкоголь.

І справа тут зовсім не в ціні, а в тому, з чого зроблений алкогольний напій ????

Приготувати вдома смачну настоянку непросто, але реально. Достатньо знати основні правила і кілька секретів ????

Перше і головне: продукти мають бути натуральними і свіжими. Для приготування настоянки підійдуть практично будь-які ягоди, фрукти, горіхи, трави й навіть спеції. А от як це все змішувати — питання досвіду та особистих смаків.

Пропонуємо Вам 6 рецептів домашніх настоянок ????

Настоянка з червоної смородини

Ідеальні пропорції настоянки краще виробити згодом, тому що всім подобається різний рівень цукру, кислинки і, власне, спирту. Але в класичному рецепті нам знадобиться:

  • спирт - 0,5 л
  • ягоди - 1 л
  • вода - 750 мл
  • цукор - 3 склянки.

Також рекомендують додавати листя смородини - воно надає напою особливого присмаку.

Приготування:

Ягоди і листя потрібно ретельно промити і скласти в банку до половини. Далі додають спирт, щільно закривають і настоюють 2 місяці у темному місці.

Після цього з настоянки дістають ягоди, а сік із них вичавлюють в окрему ємність. Туди ж додають сироп із води та цукру, попередньо прокип'ячений на плиті. Все це розмішують і виливають назад у настоянку.

Домашній «Лимончелло»

До основних продуктів, з яких роблять цю настоянку потрібно додати м'яту. Це ідеальне поєднання лимонів і м'яти додасть настоянці цікавого посмаку.

Миємо 5 лимонів і зрізаємо з них цедру тонким шаром - без білої м'якоті. Цедру і м'яту складаємо в банку і заливаємо літром спирту. Щільно закриваємо і ставимо в темне місце на 10 днів.

Щодня банку потрібно струшувати.

Готову настоянку проціджуємо і розливаємо в свою тару.

Домашня кедрівка

Головний наш інгредієнт - кедрові горіхи. Щоб зробити їх смак м'якшим, спершу заливаємо горіхи окропом, перемішуємо і тримаємо так кілька хвилин. Після цього зливаємо воду і повторюємо процедуру ще 2-3 рази.

Далі горіхи відправляються в банку чи пляшку, в якій готуватиметься настоянка.

На 0,5 л спирту беруть близько 4 ст.л. горіхів.

У  банку до кедрових горіхів кладуть трохи ваніліну, 1 ст.л. цукру, листочок чорної смородини і цедру апельсина (буквально кілька грамів, для смаку).

Щільно закрита банка має стояти в темному теплому місці близько 10 днів. У процесі її потрібно трохи струшувати. Після цього проціджуємо настоянку і ставимо її у холодильник ще на 4 дні.

Яблучна настоянка

Вона не лише смачна, але й має чудовий вигляд. Усе - завдяки кольору поєднаної з яблуками кориці.

Нам знадобиться 1 кг яблук, які потрібно нарізати і добре вичистити з них усю серединку. Складаємо яблука в банку і додаємо трохи кориці, трохи ваніліну і 1 л спирту.

Час настоювання — 10 днів.

Далі настоянку проціджують і можна дегустувати.

Настоянка з вишні - «Вишнівка»

Як до лимонів пасує м'ята, а до яблук - кориця, так і до вишні підходить гвоздика і мускатний горіх. Ці пряні спеції роблять смак домашньої вишнівки справді неперевершеним.

Нам знадобиться 2 кг вишень. Ми їх добре перемиваємо, а кожну ягідку проколюємо зубочисткою.

Викладати вишню в банку будемо шарами, де другий компонент — це суміш з 10 ст.л. цукру, гвоздики, кориці й мускату.

Потім все це заливаємо літром спирту, закриваємо і ставимо у світле (!) місце на 2 місяці. Банку періодично струшуємо, аби цукор добре розчинився.

Настоянка зі сливи

Секретний інгредієнт цієї настоянки - саме у сливах. Не потрібно прибирати кісточки і тоді смак вийде більш насиченим та глибоким.

1 кг відбірних слив заливають літром спирту і настоюють 2 тижні у темному місці. Далі рідину потрібно процідити і додати сюди окремо приготований сироп із цукру та води (як у рецепті зі смородиною).

Не зайвими будуть і кілька листочків м’яти, але це вже - справа смаків.

Усі компоненти з’єднуємо в одній пляшці чи банці і ставимо настоюватися ще на добу.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень