ДСНС показали 9 видів бомб, які розкидають окупанти в Україні

Не чіпайте не знайомі предмети!

Російські окупанти розкидають вибухонебезпечні предмети на території України. Ці міни та бомби можуть бути різної форми, з різними пусковими механізмами та силою ураження. 

У Державній службі надзвичайних ситуацій показали 9 видів небезпечних боєприпасів, яких варто остерігатися.

ПФМ-1 та ПФС-1С

Це фугасна протипіхотна міна, яка призначена для ураження живої сили противника від вибуху. Вона має пластмасовий корпус та маленькі габарити – до 11 см між «крилами». Схожа на метелика, зазвичай зеленого та коричневого кольорів. Спрацьовує від натискання вагою понад 5 кг.

ТМ-62М

Теж фугасна міна, проте більша та потужніша. Це протитанковий боєприпас з металевим корпусом, який зазвичай встановлюють у ґрунти або на поверхні землі. Може спрацювати від натискання вагою понад 120 кг. 

ПОМ-2

Осколкова протипіхотна міна кругового ураження. Вона має металевий корпус та 4 датчики-розтяжки. Спрацьовує від натискання 3,5 кг. 03М-72Дуже схожа на попередню за характеристиками. Теж є осколковою протипіхотною міною кругового ураження з металевим корпусом та датчиками-розтяжками.

ПМН-2

Фугасна протипіхотна міна натискової дії. 12 см у діаметрі, спрацьовує від натискання вагою 5 кг. Корпус цієї міни – зелений або коричневий пластик з датчиком у вигляді хреста. Встановлюють у ґрунт або на поверхню. 

МОН-50

Осколкова протипіхотна міна направленої дії. Вона має пластмасовий корпус та датчики у виді розтяжки. Спрацьовує від 3,5 кг. 

ПТМ-3

Кумулятивно-фугасна протитанкова міна. Має металевий корпус та електромагнітний датчик цілі. Радіус спрацювання не менше 3 метрів. 

03М-72

Дуже схожа на попередню за характеристиками. Теж є осколковою протипіхотною міною кругового ураження з металевим корпусом та датчиками-розтяжками.

МОН-200

Осколкова протипіхотна міна направленої дії. Вона має металевий корпус та датчики у вигляді розтяжки. Спрацьовує від 3,5 кг.

Важливо! Якщо ви знайшли підозрілий предмет, треба негайно повідомити за телефоном 101 та 102, а також проінформувати представників влади або Збройних Сил України. Не можна у жодному випадку торкатися підозрілих предметів.

Також варто попередити про небезпеку інших людей.

Відійдіть від нього якомога далі. На безпечній відстані дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть розташування підозрілого предмета.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень