Російські автобуси, part 2: рішення другого тендеру хочуть скасувати

Таку заяву зробив заступник голови Рівненської обласної ради Микола Драганчук

Зокрема, депутат відзначив, що був проведений другий тендер по закупівлі шкільних автобусів. І знову його виграла скандальна фірма російського походження "Мрія". Однак, як зазначив депутат, влада зробить все можливе аби скасувати рішення тендеру та недопустити співпраці з фірмою.

Як відзначає Микола Драганчук, автобуси такого ж типу та марки закупили і в інших регіонах. Щоправда, в яких саме, депутат не уточнив. 

Також депутат обласної ради Богдан Файфура сказав, що в законодавстві є прописаний абзац, в якому чітко зазначено, що державні закупівлі не можуть проводитися в підприємств, що зареєстровані або мають філіали на території РФ. Також є заборона закуповувати товари, що мають російське походження. Зоркема, саме цим законом мали керуватися при проведенні тендеру. Однак, там невистачало лише вказаного слова "машинокомплект" для повної дії закону на цей тендер. Отож, депутат відзначив, що є необхідність ввести жорсткий контроль за роботою тендерного комітету, аби уникнути подібних прецедентів в майбутньому. 

Нагадаємо, рівненська влада нещодавно закупила 9 шкільбних автобусів для потреб області. Однак, широкого резонансу набрало питання, де ж вироблені транспортні засоби. Не встигли розібратися, як одразу ж з'явилося повідомлення про те, що проводиться ще один тендер на закупівлю автобусів, в якому дере таж фірма, що і першого разу продала нашій області автобуси "Мрія", родом з РФ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень