Суд за школу м. Рівне виграли батьки учнів. Тепер все повернуть?

Заклад хотіли реорганізувати

Згідно з рішенням апеляційного суду існування школи №4 мають відновити (на фото вгорі - ліцей "Престиж", внизу - школа №4)

У судах відстоювали існування школи №4 Рівного батьки її учнів. Адже міськрада торік у липні вирішила заклад приєднати до ліцею «Престиж».

21 листопада торік Рівненський окружний адмінсуд відмовив батькам у задоволенні позову до міськради Рівного щодо скасування рішення про реорганізацію школи. Але батьки на цьому не зупинилися і оскаржили його рішення. І в березні Апеляційний адмінсуд у Львові постановив

визнати протиправним та скасувати рішення Рівненської міської ради про реорганізацію школи №4.

Адже судді встановили, що оскаржуване батьками рішення прийняте з порушенням встановленої процедури.

Бо, зокрема, міськрада не проводила інформаційно-роз`яснювальну роботу серед громадськості щодо реорганізації школи і не організувала громадського обговорення проєкту рішення міськради з батьками школярів.

Що робитимуть далі батьки?

Що далі робитимуть - розповіла Радіо Трек представниця ініціативної групи батьків школи №4 Ольга Телиця:

Ми плануємо звертатися у виконавчу службу за виконанням постанови суду. Натомість міське управління освіти хоче його оскаржити.

 

Там кажуть, що школи вже не існує в реєстрах. Але якщо рішення міськради незаконне, то після його скасування у реєстри зобов'язані внести зміни. 

Управління освіти: судовий процес не завершено

Своєю чергою, начальник міського управління освіти Богдан Турович запевняє, що судовий процес ще не завершений:

Так, апеляція - на користь батьків. Але ми готуємо касаційну скаргу. 

Також він розповів, що після реорганізації початковим класам буде зручніше навчатися у приміщенні ліцею «Престиж» на вулиці Данила Галицького. Адже тут колись розташовувався дитсадок.

А ось старші школярі займатимуться у приміщенні школи №4 на вулиці Архітектора Бургіньйона (раніше - вулиця Жуковського). Бо їм там буде зручніше.

 

Старшокласників переводитимуть у це приміщення поступово. А зараз директор «Престижу» Сергій Рачинець робить там ремонти кабінетів. 

«Люди побачили зміни на краще і «відкату назад» уже не хочуть», - директор «Престижу»

Директор ліцею «Престиж» Сергій Рачинець у коментарі Радіо Трек запевнив, що з часом підтримка ідеї щодо роз’єднання закладів і серед батьків, і серед педколективу значно зменшилася: 


Це ще влітку батьки подавали позов. Але до того часу вже було завершено реєстрацію нового навчального закладу.

 

Зараз (для виконання рішення суду - Ред.) доведеться звільняти людей і знімати з них навантаження. Це неправильно.

 

Позов був від одного батька (згідно з постановою суду, позов був від 12 батьків - Ред.). І на сьогодні, я так розумію, більшість його не підтримує. Тому ще це було раніше, люди, можливо, не зрозуміли, що це за реорганізація. А тепер, коли пройшов час, побачили позитивні зміни, і розуміють, що це все пішло тільки на покращення.

 

Тому зараз такої підтримки, як, можливо, була раніше, в цього батька немає. Але позов був поданий, і отаке маємо рішення. 

Також директор повідомив, що батьки учнів реорганізованої школи №4 хочуть підписати касаційну скаргу, яку готує управління освіти. Адже кажуть, що реорганізація пішла на користь, і вони вже не хочуть повертатися до того, як було.

Наприклад, у разі роз’єднання закладів 9 клас не матиме можливості навчатися у 10 класі. Бо школа стане гімназією, а, відповідно до реформи, старших класів у гімназіях немає. Тому у разі виконання рішення суду апеляційної інстанції права дітей будуть порушені.

І стовідсотково весь колектив буде звертатися до міської ради, щоб ніяких рішень «до відкату назад» не було. Все-таки батьки і вчителі цих змін уже не хочуть, - каже Сергій Рачинець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень