Друга зміна у школах Рівного: у чому проблема?

Ми запитали освітян

У восьми школах Рівного навчання проходить у дві зміни. Ще кілька років тому у другу зміну вчилося в 5 разів більше дітей, кажуть освітяни.

Аби зменшити цю цифру директори шкіл поступово організовували так звані «підзміни», тобто починали навчання не з 14-ї, а з 12-ї години.

Втім і така ситуація не задовольняла батьків. Як от, наприклад, у школі № 23.

Нині ж цю ситуацію моніторять в управлінні освіти і вже за два дні знатимуть перелік шкіл, які цього року працюватимуть у дві зміни. Ситуацію коментує заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

До 5 вересня усі школи подадуть в управління освіти інформацію про затверджений режим роботи. Школи самі вирішують скільки класів і в яку зміну навчатимуться. Я так думаю, що суттєвих змін не буде у цьому навчальному році.

 

А якщо говорити про минулий рік, то вісім рівненських навчальних закладів працювали у дві зміни.

 

Це школи № 10,12,13, 18,19,22,23 і класична гімназія «Престиж». Це було 1829 дітей, які навчались у другу зміну. Це було 6% від загальної кількості школярів.

У профільному управлінні пояснюють, що кількість школярів цього року зросла тож логічно, що у другу зміну навчатиметься більше дітей. Втім поки не зрозуміло, чи до вищезгаданого переліку навчальних закладів додадуть нові.

Остаточну ситуацію освітяни пообіцяли повідомити до кінця цього тижня.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень