Дрібного часнику ви більше не побачите: хитрощі від бувалих дачників

Як вирощувати гігантський часник - на заздрість всім

Дрібні голівки часнику - досить поширена проблема, з якою стикається мало не кожен другий дачник-городник. Але всьому є причина. Як кажуть медики: аби вилікувати хворобу, треба знати, від чого вона з’явилася. Так і у випадку з часником - є одразу декілька причин, які призводять до дрібного врожаю.

Якщо їх не допускати, розмір часнику наприкінці сезону вас дуже потішить.

 

9 причин, які призводять до «здрібніння» часнику на вашій ділянці:

  1. Плід може вродитися дрібним, якщо сорт не місцевий. Наприклад, ви мешкаєте на півночі, а придбали південний сорт культури. Купувати для висадки варто лише місцеві сорти.
  2. Зубчики, що ви саджаєте, треба брати лише із зовнішнього шару. Пам’ятайте, що із зубчиків внутрішнього шару вийде дрібний часник. І ніяк інакше...
  3. Грунт під цією культурою не був легким і поживним, а має бути пухким і насиченим мікроелементами - тільки у такому разі можна розраховувати на величезний гарний врожай. 
  4. Можливо, посадковий матеріал давно не оновлювався. Від цього врожай став дрібноплідним. В такому разі вам треба свіжий матеріал для посадки.
  5. Культура була посаджена не в найкращому місці. Наприклад, там, де до цього росла картопля, томати чи цибуля. Найкраще садити часник на місця, де до цього росли боби, горох, квасоля або гарбуз.
  6. Зубчики часнику при посадці були надто заглиблені. 4 см - ось оптимальна глибина посадки часнику.
  7. Не було витримано проміжків між посадками культури. Лунки для зубчиків повинні бути розташовані одна від одної не менш як на 8 см.
  8. Не можна допускати пересихання часникової грядки. Полив культури має бути регулярним, причому прохолодною водою.
  9. Не здійснювалися азотне (як з'явилися сходи) і калійне (коли зав'язується цибулина) підживлення. А такі потрібні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень