Як виростити велику соковиту редьку: секрети небувалого урожаю – на заздрість сусідам

На якій ділянці ви точно не дочекаєтеся хорошого врожаю і яким чином його можна значно збільшити

Редис – ранній овоч, досить популярний у наших краях. Однак далеко не всі городники можуть похизуватися дійсно хорошим врожаєм. Досить часто коренеплоди виростають жорсткими зовні й сухими всередині, такий редис фактично непридатний до споживання.

Цікаво, що виростити смачну і велику редьку можуть усі, але для цього треба знати про деякі нюанси цієї культури

Як редиска впливає на ґрунт

На якість отримуваного врожаю сильно впливають властивості ґрунту. Найкраще висіювати редис на:

  • пухких суглинках з хорошим дренажем;
  • ґрунтах, реакція яких нейтральна або слабка і становить близько 5,6...6 з можливими невеликими відхиленнями;
  • грядках, які минулого сезону засаджувалися зеленими культурами чи картоплею (редиска не буде добре рости на місцях, де нещодавно були інші хрестоцвіті, наприклад, капуста, гірчиця, хрін, ріпа тощо);
  • родючих ґрунтах.

Значення освітленості та зволоження

Рекомендується розміщувати посадки редису на сонячних ділянках, де немає тіні від інших рослин або об'єктів.

Важливою умовою є постійне зволоження ґрунту. Пересихання слід уникати.

Рівень вологості землі надає прямий вплив на формування коренеплоду. При сухості верхніх шарів коренеплід почне заглиблюватися, і його форма зміниться на гірший бік.

Крім того, поливи мають бути регулярними. Не можна протягом декількох днів не зрошувати грядку, а потім вилити на неї відразу всю норму за втрачений час.

Як підгодувати редис до гарного зростання

Існує два способи підживлення редиски.

Перший варіант полягає у підготовці землі ще з осені. У разі хорошого збагачення грядки восени навесні редису потрібно буде лише одне підживлення - коли формуватиметься коренеплід. Більше того, навіть воно буде не обов’язковим.

Можна під час перекопування на 1 кв.м грядки витрачати 1-1,5 відра компосту або перегною, 1 л золи та 50 г суперфосфату.

 

Можливий інший варіант: земля вкопується на багнет лопати, 1 кв.м збагачується відром перегною, 25-30 г азотних добрив, 45-55 г суперфосфату та 20-30 г калійної солі.

Якщо восени грядки не удобрювалися, то можна зробити це під час посіву та росту рослин. Для цього деякі садівники укладають у міжряддях мульчу, використовуючи перегній або компост, а ще – застосовують мінеральні підживлення як додаткове харчування. При цьому рекомендується застосовувати спеціальні комплекси для редису, адже часу залишається дуже мало. Придбати такі суміші можна у спеціалізованих магазинах.

Пам’ятайте також, що через 7 днів після посадки редис потребує калійного підживлення, без якого нереально виростити великі та соковиті коренеплоди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень