Досі не отримали квитанцію з «Нафтогазу»? Три способи отримати рахунок

При цьому 7% клієнтів свідомо відмовилися від рахунків

Чимало українців свідомо відмовляються від паперових рахунків й користуються онлайн-сервісами компанії. Таких «Нафтогаз» нарахував уже 850 тисяч, а це 7% всіх клієнтів, пишуть PROГроші

Платити за газ без квитанцій

Всю необхідну інформацію можна отримати в особистому кабінеті. Окрім того, там можна дізнатися про свій баланс, сплатити послуги газопостачання та перевірити, скільки спожили газу в цей чи інший місяць.

Якщо вам не надходять паперові квитанції, є три альтернативні способи отримати рахунки:

  • Особистий кабінет my.gas.ua
  • Чатбот GASUA у Viber або Telegram.
  • Електронна пошта (e-mail).

При цьому сплатити за газ можна не тільки через портал my.gas.ua чи чат-боти у соцмережах. Українці можуть оплачувати комуналку також через сайти та мобільні застосунки банків, а ще через платіжні системи (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay.ua).

Як відмовитися від паперових квитанцій

Щоб отримати наступний рахунок за газ онлайн, потрібно виконати два простих кроки:

  • зареєструватися на https://my.gas.ua/login;
  • обрати послугу «отримати рахунок online».

Як отримати знижку при оплаті за газ

Знижка у розмірі 1% передбачена при оплаті за спожитий газ до 15 числа кожного місяця. Оскільки паперові платіжки так швидко клієнти не отримають, на знижку можуть розраховувати лише ті українці, які здійснюють оплату онлайн. Зробити це можна двома способами:

  • в особистому кабінеті на my.gas.ua;
  • в чат-боті GASUA.

У Нафтогазі додають, що цю знижку можна буде використати під час наступного платежу.

Тобто, якщо в опалювальний сезон сім'я в середньому щомісячно використовує газу на 1 775 грн, то з цієї суми можна отримати знижку у розмірі 17,75 грн. Це означає, що умовно безплатно можна використати трохи більше, ніж два куби газу в місяць.

Як домогтися перерахунку споживаного обсягу

Облгази взяли на себе зобов'язання слідкувати за правильністю показників, які вони далі передають постачальникам. Якщо ви помітили помилку у платіжці, зверніться з вимогою зробити перерахунок. 

Для цього подайте заяву до найближчого клієнтського простору: сфотографуйте лічильник разом з магазинним чеком чи іншим носієм реальної дати та відправте на електронну пошту облгазу.

Рекомендується прописати тему листа «Для коригування показань», щоб одразу вказати на виникнення проблеми. Зазвичай перерахунок займає до десяти днів, але залежить від завантаження.

Нафтогаз пропонує своїм клієнтам скаржитися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Але, окрім письмової скарги, варто вимагати від відомства провести перевірку облгазу стосовно дотримання ліцензійних умов.

Джерело: PROГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень