Досі актуально: що купити на випадок блекауту в Україні

Під час покупки продуктів звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання

Цьогоріч зима в Україні точно буде непередбачуваною та складно. Тому, окрім різдвяних приготувань, варто подбати й про правильне продуктове наповнення на випадок повного відключення світла, газу та води.

Під час покупки продуктів на випадок критичних відключень варто звертати увагу на термін придатності, умови зберігання та інші нюанси. 

Що купити на випадок блекауту

Продукти, які ми зазвичай тримаємо у холодильнику, псуються не одразу після відключення світла. Ще якийсь час вони можуть простояти на полиці у холоді. Тож боятись покупок фруктів, овочів чи сирів не варто, просто їжте їх у першу чергу. Вони також можуть гарно зберігатись і при кімнатній температурі разом з хлібом протягом кількох днів.

Чудовим джерелом необхідної клітковини та вітамінів стануть яблука, авокадо, цитрусові, морква, селера, огірки, виноград, квасоля, перець і помідори.

 

Головна перевага полягає не лише у користі та поживній цінності, але й у тому, що продукти не потребують приготування, а вживати їх можна у сирому вигляді.

Не забудьте про каші, наприклад, вівсяні пластівці, які можна приготувати, маючи лише кип'яток або замочуючи у воді на ніч. Арахісові пасти, сухофрукти та горіхи завжди будуть гарним перекусом, який варто тримати на полиці.

Як ще підготуватись

  • Подбайте про запаси питної води та дізнайтесь про розташування бюветних комплексів поблизу.
  • Придбайте продукти, які мають тривалий термін зберігання і не вимогливі до температур: консерви, бублики, печиво, сирокопчені ковбаси, ультрапастеризоване молоко та інше.
  • Приготуйте термосумки та під час вимкнення світла відкривайте холодильник вкрай рідко, щоб зберегти якомога більше холоду всередині.
  • Стежте за температурою за вікном і користуйтесь зимовою прохолодою: зберігати продукти можна на балконі, якщо за вікном +4°C і менше.
  • Готуйте їжу під час вимкнень світла, яку можна зберігати в термосах.

Джерело: korisno.24tv.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень