Дорахували по 2 і навіть 4 тис. грн: на кого з пенсіонерів чекає сюрприз?

Таких категорій декілька

З 1-го січня в Україні для частини пенсіонерів перерахували виплати. Це перше підвищення із багатьох, запланованих не цей рік.

Як і завжди, комусь докинуть усього кілька гривень, хтось отримає пару сотень надбавки, а на когось чекає значно більший сюрприз у вигляді кількох тисяч гривень до нинішнього розміру пенсії.

Для кого виплати зростуть відразу на 2 тисячі гривень?

Таку надбавку передбачили для тих, хто втратив близьких у зоні АТО.

На сьогодні сім’ї, які втратили годувальника в зоні АТО отримують пенсію у розмірі 6 000 грн. Йдеться про непрацездатних осіб, тобто старих батьків, які вже є пенсіонерами, а в зоні АТО втратили сина, а також про дружин із неповнолітніми дітьми, батько яких загинув чи пропав безвісти у зоні бойових дій на Сході країни.

З січня пенсія цих осіб зросте майже на 2 000 грн.

Щоправда, якщо в родині двоє та більше претендентів на цю допомогу, то вона залишиться у старому розмірі, але отримуватимуть її всі непрацездатні члени сім’ї. Зараз в Україні таких близько 4 000 осіб.

Суттєво підвищили виплати й для осіб з інвалідністю

Насамперед надбавки відчують особи з інвалідністю, яку вони отримали внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС.

Ті, хто має І групу інвалідності, отримуватимуть майже на 4 000 більше, і загалом їхня пенсія становитиме близько 14 000 грн. Дещо менше матимуть ті, в кого ІІ група інвалідності, але загалом їхня пенсія має становити близько 9 000 грн.

Далі на черзі звичайні пенсіонери

Вже восени 2022-го року планують переглянути розмір середньої виплати, щоб вона була не меншою за 4 500 грн. А також, не менше 3 тис. грн отримуватимуть всі, кому виповнилося від 70 до 75 років, за умови наявності необхідного трудового стажу.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень