Долю проєктів громадського бюджету рівняни вирішують з допомогою ПриватБанку

Або обирають своє на сайті ГБ

Перші бланки для голосування за проєкти громадського бюджету підрахували у Рівному. У понеділок скриньки відкрили у двох пунктах голосування: ЦНАПі та міськраді. Дані з бланків внесуть в електронну систему.

У ЦНАПі зі скриньок витягли 372 заповнені бланки, у міськраді – 150.

Ці цифри малі, бо більшість людей голосує в інтернеті, повідомив начальник контрольного відділу міськвиконкому Микола Полюхович:

- У цьому році акцент зміщений, принаймні у перші дні голосування, на електронне голосування. Багато людей голосували з допомогою ПриватБанку. Приємно те, що рівняни більше користають саме цим шляхом голосування. Це зручно і самим людям, і нам, під час підрахунків. До речі, тих рівнян, які обирали проєкти онлайн — втричі більше. 

Член Координаційного комітету громадського бюджету Рівного Андрій Токарський додав, що порушень під час голосування не фіксували:

- Перший тиждень голосування минув, як на мене, не погано. Порушень не виявляли. Прикро, що мало людей приходять до пунктів голосування, але приємний момент у тому, що цього року не возили автобусами людей на голосування. Тобто не було примусу до голосування за той чи інший проєкт, не було скупчення людей у ЦНАПі та міській раді, нікому не заважали працювати.

Підозрюю, що активність рівнян зросте наприкінці вересня. Тож першого жовтня ми більше бланків заберемо з пунктів голосування. 

Нагадаємо, голосувати за проєкти громадського бюджету можуть лише 18-річні рівняни. Цього року охочі можуть обрати три великих та три малих проєкти не лише у спеціально визначених місцях та на сайті Громадського бюджету, а й через інтернет-банкінг.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень