Долар дешевшає: експерт пояснив, що вплинуло на курс в Україні

За даними Нацбанку в перший день липня долар коштує 26,66 грн.

А на міжбанківському валютному ринку України долар торгується на рівні 26,75 гривні, повідомляє видання «Сьогодні».

Долар падає в ціні вже декілька днів поспіль. Що впливає на падіння курсу долара розповів керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин:

Така динаміка спостерігається на тлі слабкого розміщення ОВДП напередодні. Мінфіну вдалося залучити лише 1,3 млрд гривень, але ставки розміщення знизити не вдалося. За піврічними бондами прибутковість навіть незначно підвищилася.

 

Отже, на кінець півріччя за поточних орієнтирах прибутковості, уряду важко зібрати достатні обсяги коштів. Однак жорсткої потреби на поточному тижні в залученні та не було, оскільки пройшли великі податкові надходження, – пояснив аналітик.

Він також зазначив, що увага ринку як і раніше прикута до епідеміологічної ситуації в Україні та до можливого посилення карантинних заходів.

Також інвестори з цікавістю спостерігатимуть за анонсованим розміщенням 12-річних єврооблігацій, залучена сума від яких буде спрямована на викуп поточних облігацій, – зауважив Андрій Шевчишин.

Аналітик також розповів, що сьогодні, 1 липня, курс долара на міжбанковському валютному ринку залишиться в діапазоні 26,6 -26,8 грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень